Voor ieder wat wils in de Nationale Ouderenweek

Vrijdag 4 oktober is het de Nationale Ouderendag. De Asser Uitdaging zet zich niet alleen die dag in, maar zet de hele week de ouderen in het zonnetje. Van maandag 30 september tot vrijdag 4 oktober zijn er op verschillende locaties in buurt- en zorgcentra diverse activiteiten.

De Nationale Ouderendag is een landelijk initiatief vanuit het Nationale Ouderenfonds. De Asser Uitdaging, onderdeel van AssenvoorAssen, zet zich samen met verschillende partners vanuit het  bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in om de ouderen in Assen in het zonnetje te zetten. 

Foto © Aangeleverde foto

Op maandag 30 september wordt om 13.30 uur de Ouderenweek Assen geopend in de Arendstate door Renate Groenewold, voormalig schaatsster en schaatscoach en ambassadeur van AssenvoorAssen. Gedurende deze week kunnen ouderen deelnemen aan diverse activiteiten zoals wandelen op muziek, een rondleiding op het TT Circuit, Aqua gym bij de Bonte Wever en tal van andere activiteiten. Het volledige programma kunt u vinden op de website van de Asser Uitdaging, www.asseruitdaging.nl.

Daarnaast vindt er op dinsdag 1 oktober in De Nieuwe Kolk een beurs plaats met als thema ‘mobiliteit en veiligheid’ zowel in het verkeer als in en om het huis. Deze beurs wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Twintig organisaties zijn aanwezig om informatie te verstrekken en uw vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om (aangepaste) fietsen te proberen en uw reactiesnelheid te testen. Alle bezoekers krijgen een consumptiebon en maken kans op mooie prijzen.

Al deze activiteiten worden begeleid door meer dan 100 vrijwilligers. Naast bedrijven zoals de Rabobank, die hun diensten en menskracht beschikbaar stellen, wordt de ouderdag dit jaar ook ondersteund door leerlingen van het Drenthe College Assen. Ook u kunt een bijdrage leveren, meld u aan als vrijwilliger via www.asseruitdaging.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.