Menu Sluiten

Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Op donderdag 12 december  staat de maan vol aan de hemel. Buitencentrum Drents-Friese Wold organiseert deze avond een bijzondere wandeling waarbij de volle maan de hoofdrol inneemt. Meld je vooraf aan via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw om tijdens deze wandeling een plekje te verzekeren.

Samen met een gids van Staatsbosbeheer loop je over het door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt? 
Hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel. 

Foto (c) Aangeleverde foto

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook op allerlei andere wijzen tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

Datum: 12 december 2019

Tijd: 18.30 – 21.00 uur

Start: Wilhelminahoeve (EETHUIS AEKINGERZAND), Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 06-53592959. Kosten: € 9,- volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee

Aanmelden noodzakelijk: via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.