Menu Sluiten

Voetbalvereniging ACV kan eindelijk kleedkamers bouwen

ACV is al sinds 2017 met de gemeente in gesprek over de uitbreiding van de accommodatie in het sportpark Stadsbroek. In de consulterende vergadering van donderdag stemde de raad in met het voorstel. Volgende week wordt in de raadsvergadering het besluit bekrachtigd.

Ambitie     ACV heeft in 2017 een ambitiedocument aan het college voorgelegd, met het verzoek om zelf de accommodatie aan het Sportbroek te mogen uitbreiden. Tijdens de begrotingsbehandeling november 2018 hield ACV daarvoor een krachtig pleidooi. De vergrote accommodatie is nodig voor de toekomst van de club, meer voetballers en daarnaast meer damesvoetbal.

In eigen beheer     Het college stelt nu voor om € 571.000 beschikbaar te stellen. ACV zal daarmee in eigen beheer de uitbreiding realiseren. ACV heeft in het verleden ook al eens kleedkamers in eigen beheer gerealiseerd.

Gemeentelijke tribune     De tribune op het ACV terrein is nu in eigendom en in beheer van de gemeente. Het college stelt ook voor om de tribune over te dragen aan ACV. Het groot onderhoud aan de tribune, dat op dit moment nodig is, kan dan gerealiseerd worden in combinatie met de bouw van de kleedkamers.

Maatwerk     Breedtesport is het uitgangspunt van de gemeente. Dat betekent, dat de gemeente zorgt voor de accommodaties en de verenigingen bieden de Assenaren de sport aan. Maar om maatwerk te kunnen leveren wijkt de gemeente soms af van die constructie. “Maatwerk staat voorop,” zei wethouder Bob Bergsma. De grond blijft van de gemeente maar de opstallen komen in beheer en onderhoud bij ACV.     

Boekhoudkundige verantwoording     Alle fracties stemden in met het voorstel, zodat volgende week zonder probleem het besluit zal worden genomen. Het is geen hamerstuk geworden, omdat de raad nog wat financieel technische informatie wilde hebben over zaken als afschrijving en boekhoudkundige verantwoording van de gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.