Menu Sluiten

Vlucht Voorwaarts herhaalt subsidieverzoek

Vlucht Voorwaarts is een organisatie die zich richt op de integratie van statushouders. De opzet was dat de gemeentelijke subsidie geleidelijk zou worden vervangen door geld van derden. Maar het geld van derden blijft achter. Daarom wil de gemeente de financiële bijdrage stoppen.

Vlucht Voorwaarts werkt met mensen uit de allochtone samenleving. Ervaringsdeskundigen die het zelf hebben meegemaakt statushouder te zijn. Rudolf Setz bestuurslid van Vlucht Voorwaarts hield een warm pleidooi voor een gemeentelijke bijdrage van € 75.000. Als dat geld er niet komt betekent dat de ondergang van Vlucht Voorwaarts. Door het achterwege blijven van andere co-financiers is Vlucht Voorwaarts financieel geheel afhankelijk geworden van de gemeente Assen.

Integratie en participatie     Volgens Setz is zorgt de aanpak van Vlucht Voorwaarts voor een goede integratie en participatie, omdat wij ook “achter de voordeur” komen. Vooral het sociale en intermenselijk aspect heeft de aandacht. “En dat is voor de Asser samenleving kosten besparend.” Er wordt samengewerkt met Vaart Welzijn en de WPDA en andere organisaties. Bovendien is de gemeente Assen als co-financier een belangrijk signaal naar andere financiers.  

In gesprek     Wethouder Jan Broekema zegt dat de gesprekken met Vlucht Voorwaarts nog gaande zijn en dat er verder gepraat wordt. Maar de inzet is duidelijk, “Assen wil niet de enige financier zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.