Vierde seizoen voor Asser Praat

Asser Praat, de praatshow over Assen en zijn historie, krijgt een vierde seizoen in De Nieuwe Kolk. Het concept van de praatshow wordt niet wezenlijk veranderd, nu het programma zich mag verheugen in een groeiende belangstelling. De laatste editie was zelfs goed voor een uitverkochte Rabozaal.

Foto © Aangeleverde foto

Voor iedereen met een warm hart voor de stad of gewoon nieuwsgierig is naar hoe het allemaal zo gekomen is in Assen stellen presentatoren Bernd Otter en Kars Klok voor drie zondagmiddagen een verrassend gevarieerd praatprogramma samen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Asser Historische Vereniging en DNK. Opnieuw leveren duo Van Luie Kees en Bert Naarding hun bijdrage. Van Luie Kees brengt liedjes die speciaal voor Asser Praat zijn geschreven en Bert Naarding sluit elke praatshow af met een positief kritische noot.

Elke keer vertelt een verrassende gast over diens aandeel in de Asser geschiedenis, verluchtigd met oude foto’s. Een miniquiz test de kennis van de lokale historie, scholieren presenteren een eigen onderzoekje of er wordt een ode gebracht aan een Assenaar die niet vergeten mag worden.

Foto’s en filmpjes uit het archief verluchtigen alle programma-onderdelen.

Liefhebbers van Asser Praat moeten wel wat geduld hebben. De eerste is pas 3 november in De Nieuwe Kolk. De edities twee en drie op 2 februari en 15 maart 2020.

Bernd Otter is geboren en getogen Assenaar, erelid van de Asser Historische Vereniging, stadsgids en hoofdredacteur van het Asser Historisch Tijdschrift. Hij was tot voor kort regioverslaggever bij het Dagblad van het Noorden.

Kars Klok is gepensioneerd onderwijzer en heeft in Smilde jarenlang succes geboekt met een soortgelijke talkshow als Asser Praat.

Bert Naarding is voormalig directeur van theater De Kolk, regelmatig te horen met kritische columns op RTV Drenthe en als pensionado nog steeds actief in het Asser culturele leven. 

Van Luie Kees bestaat uit Robert Jan van Hoogdalem en Arwin Warners, eerder lid van de succesvolle band Asman.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.