Menu Sluiten

Video | Springkussenfestival in Assen

In de binnenstad van Assen krioelde het vandaag van de vrolijke kinderen tijdens het Springkussenfestival. Ze springen van springkussen naar springkussen en glijden van de glijbaan. Het evenement is voor toeristen, inwoners van Assen en mensen die niet op vakantie kunnen gaan.

Omroep Assen / Floor Visser

Het is een drukke en warme middag in Assen. Organisator van het festijn Remco Herlaar kijkt tevreden toe. “Het is een stralende dag in onze hoofdstad. En de opkomst is nu al goed.”

Springkussens voelen warmer aan

De warmte is volgens hem nog wel uit te houden, al voelen de springkussens wel warmer aan. “Je kan je afvragen of deze mensen niet beter lekker kunnen gaan zwemmen, maar ach, het is hier gezellig en de warmte is goed te doen. Ik zie alleen maar lachende kinderen, dus ik ga er vanuit dat het goed is”, aldus een enthousiaste Herlaar.

Een van die lachende kinderen is Mason, die vrolijk het springkussen afrolt. Of het een te warme dag is om te springen? Hij vindt van niet. Het jongentje springt vindt immers verkoeling op zijn favoriete springkussen in Frozen-thema.

Het festival is onderdeel van de activiteiten van Kids Zomervermaak. Op iedere woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur staan vijf plekken in de binnenstad vol met kinderactiviteiten. Elke plek heeft een eigen thema, zoals het Klauterplein met springkussens of de Cultuurtuin waar je kindertheatervoorstellingen vindt. Het wordt voor de derde keer georganiseerd door Vaart in Assen, de binnenstadsorganisatie. 

(De tekst gaat verder onder de video)

De zomer vol activiteiten is door de gratis pendelbussen die van en naar de vakantieparken rijden een mooi uitje voor de toeristen. Maar Herlaar is ook blij om te zien dat mensen die niet op vakantie gaan of kunnen de activiteiten opzoeken. “Die mensen zijn heel blij dat er iets georganiseerd wordt voor ze.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.