Menu Sluiten

Vertelcafe met verhalen over Jong in WOII

Het Vertelcafe is dé plek voor verhalen over oorlog en bevrijding, zeker in dit herdenkingsjaar. We hebben als uitgangspunt gekozen voor: Jong in WOII.

Foto (c) Aangeleverde foto

Er zijn nu nog mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, maar die waren toen nog jong. Hun verhalen willen we graag vertellen. Het hoeven geen grote heldenverhalen te worden – juist niet; het gaat om het “gewone” leven in een ongewone tijd. Hoe hebben mensen die tijd ervaren. En vooral ook: hoe hebben ze de bevrijding ervaren. We gaan een aantal mensen interviewen en naar aanleiding daarvan verhalen maken.

Deze verhalen worden gebruikt voor het programma van het Vertelcafe van 29 maart en daarnaast oa op scholen en in verzorgingstehuizen. Een subsidie van de gemeente Assen maakt dit mogelijk.

De verhalen leveren herkenning op voor anderen die het hebben meegemaakt. Voor diegenen die dit niet hebben meegemaakt, is het van belang om te weten hoe het is om in een bezet land te leven. Het is van belang om te weten dat dit een deel van onze geschiedenis is . En dat democratie een groot goed is.

Persoonlijke verhalen onderstrepen dit het allerbeste. En een verteld verhaal geeft niet alleen informatie, maar vooral een ervaring. Niet voor niets is Verhalen Vertellen onlangs officieel bijgeschreven op de lijst van immaterieel erfgoed Nederland.

Voor de ouderen die hun verhaal vertellen is het belangrijk te weten, dat hun verhaal er toe doet. Hun ervaringen, wijsheid en levenskracht zullen worden gebruikt.

De verhalen worden verteld door de vertellers van vertelgroep de Verhalenhoed uit Assen.

Was u zelf jong in WOII en wilt u uw verhaal vertellen? Of wilt u onze voorstelling boeken, wij komen graag langs!

U kunt kontakt opnemen met Jeanet Landman, jestola@xs4all.nl of 06 13590459.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.