Menu Sluiten

Vertelcafé met Jong in WOII

Het Vertelcafé gaat weer van start op zondag 20 september. Gelukkig komen we bij elkaar in een zeer ruime zaal, waar iedereen op afstand een zitplaats kan vinden.

In het voorjaar is alles stil komen te liggen – ook de voorstelling die wij hadden voorbereid voor het herdenkingsjaar van 75 jaar bevrijding.

Foto (c) Aangeleverde foto

Terwijl wij met de voorbereidingen bezig waren, merkten wij, vertellers en muzikanten, hoe de verhalen ons allemaal raakten; verhalen van mensen die we hebben geïnterviewd en die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Ondertussen leven we zelf ook allemaal in een hele vreemde periode. Misschien is er daarom nog meer begrip voor de opgetekende verhalen. Het zijn geen grote heldenverhalen – juist niet; het gaat om het “gewone” leven in een ongewone tijd. Hoe hebben mensen als kind die tijd ervaren. En vooral ook: hoe hebben ze de bevrijding ervaren.

Foto (c) Aangeleverde foto

Een verteld verhaal geeft niet alleen informatie, maar vooral een ervaring. Niet voor niets is Verhalen Vertellen onlangs officieel bijgeschreven op de lijst van immaterieel erfgoed Nederland.

De verhalen worden verteld door vertellers van de vertelgroepen de Verhalenhoed uit Assen en Twoes uit Groningen. Ons oudste lid, Herma Bruch, vertelt haar eigen verhaal, over hoe zij de oorlog in Enschede heeft meegemaakt.

Foto (c) Aangeleverde foto

Met muziek op trekharmonica door MariAnne en Elly.

Graag reserveren voor het Vertelcafé. Dit kan bij Jeanet Landman(verhalenvertelster en organisatie Vertelcafé), jestola@xs4all.nl 06 13590459

Op zondag 20 september, aanvang 14.30 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom (contant) .

Adres: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen www.verhalenhoed.nlwww.podiumzuidhaege.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.