Verruiming van de mogelijkheden om huwelijken te sluiten

Huwelijken worden doorgaans gesloten overdag tijdens zogenaamde kantooruren. Assen kent acht trouwlocaties. Maar om de bruidsparen nog meer service te bieden worden de tijden voor het sluiten van huwelijken verruimd tot 20.00 uur. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan.

Het college stelt de raad voor om de tijden voor het sluiten van huwelijken en geregistreerde partnerschappen te verruimen tot 20.00 uur. En de verruiming geldt ook voor de zaterdag en de zondag. Maar niets voor niets. Deze ceremonies tussen 17.00 en 20.00 uur zullen € 215 extra kosten. Dat komt dus boven op de gebruikelijke leges van € 344.

HuwelijkLeges     Maar het college stelt ook voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap met beperkte faciliteiten in te voeren. Een verkorte ceremonie met beperkte keuze mogelijkheden tegen een gereduceerd tarief van € 130.

De raad ging zonder discussie akkoord met dit voorstel, dat ieder bruidspaar de mogelijkheid biedt een bij hun portemonnee passende huwelijksceremonie te vinden

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.