Menu Sluiten

Verhoging van het minimumloon is goed voor iedereen

De SP stelde in een motie dat honderdduizenden mensen in deze crisistijd ervoor zorgen dat onze samenleving grotendeels blijft functioneren voor een brutominimumloon van € 9,40 bruto. Volgens de SP moet de raad het college opdragen, zich uit te spreken voor een verhoging van het minimumloon van € 14.

De raad gaat er niet over     Het Nederlands minimumloon is lager dan de Europese norm. En het minimumloon heeft de laatste jaren 20% aan koopkracht ingeleverd. De reactie van de meeste fracties was, dat dit een aangelegenheid is van de landelijke overheid. Wethouder Jan Broekema zei wel dat dit onderwerp wel de aandacht heeft van het college. Het wordt namelijk in G40 verband overgesproken. G40 is een samenwerkingsverband van middelgrote gemeenten. Assen wil een sociale stad zijn, “dus moeten we in de strijd voor een hoger minimumloon vooroplopen,” betoogde fractievoorzitter Jannie Drenthe. Ook veel economen zien voordelen in het verhogen van het minimumloon.

Verworpen     Het voorstel van de SP dat de gemeente Assen zich zou aanmelden bij de landelijke beweging “voor 14 euro” en zich daar waar mogelijk uit te spreken voor een verhoging van het minimumloon naar 24 euro werd verworpen

De fracties van de SP, PvdA en Gr.Links, 10 stemmen, waren voor de motie. Met 23 tegenstemmen werd de motie verworpen.          

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.