Menu Sluiten

Verhalen van de huid

De expositie Verhalen van de huid vertelt je verhalen over het leven van mensen met mooie, maar ook pijnlijke en moeilijke momenten. Een naakte dame van in de 80 met doorleefde rimpels over haar hele huid, een baby met warme tinten, een meisje met een gezicht vol sproeten, vrouwen in een psychiatrische inrichting met wezenloze gezichten, iedere huid heeft weer een ander verhaal, soms vertederend, soms vernederend, soms kwetsbaar. Maar altijd boeiend en intrigerend.

De expositie is gegroepeerd rondom het werk van Francien Krieg, die haar bewondering laat zien voor ouder wordende dames, die hun ouderdom met trots dragen en zwevende babies in het zonlicht. Daarnaast is er werk van Dorien Plaat, Gerke Procee, de fotografe Robin Munnich en 9 leden van het Drents Schildersgenootschap.

Portret gemaakt door Francien Krieg Foto (c) Aangeleverde foto

Francien Krieg is gefascineerd door lichamen van mensen, die afwijken van het schoonheidsideaal. Maar nog meer wil ze mensen schilderen zoals jij en ik, een universeel beeld van de ouder wordende mens. Dat ouder worden wordt uitvergroot op zo’n manier, dat je er niet omheen kunt.

Dorien Plaat beeldt in haar portretten mensen uit, die hun kwetsbaarheid laten zien, aan de rand van de samenleving staan en het leven ogenschijnlijk moeilijk vinden.

Gerke Procee, net afgestudeerd aan Academie Minerva onderzoekt onontdekte en nooit ontwikkelde creaties in zijn eigen brein en legt verbanden tussen emoties, cartoons en kleuren.

Robin Munnich, een jonge documentair- en portretfotograaf laat 6 portretten uit haar serie Frackled Diversity zien, waarin zij zich verdiept in de diversiteit van sproeten, die er op ieder gezicht weer anders uitzien.

En de 9 leden van het DSG spreken voor zichzelf. Vakmanschap, eigenzinnige benaderingen, klasse.

Een buitengewoon spannende en intrigerende expositie.

De expositie loopt van 20 november 2020 – 2 januari 2021.

Locatie: Galerie DSG
Koopmansplein 16
op de woonetage van warenhuis Vanderveen

Er is geen opening, maar de exposanten, 9 leden van het DSG en 3 anderen, zijn op diverse zaterdagmiddagen aanwezig. Zie daarvoor onze website: https://drentsschildersgenootschap.nl/

Openingstijden: Winkeltijden

9 leden van het DSG
Saskia Dingelstad
Marieke Geerlings
Albert Greving
Annemarie de Groot
Ben Snijders
Alfred Hafkenscheid
Jan van Loon
Jowan Remmig
Fokko Rijkens
en
Robin Munnich
Dorien Plaat
Gerke Procee

U bent van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.