Verbouwd Jozefkerkcomplex houdt open huis op 30 augustus a.s.

Het afgelopen jaar is het zalencomplex van de Jozefkerk, onderdeel van de Protestantse Kerk Assen, ingrijpend gerenoveerd. Dat was noodzakelijk om de komende decennia te kunnen blijven dienen als onderkomen voor de wijkgemeente Jozefkerk en als stadskerk voor heel Assen. De grondige verbouwing is mede tot stand gekomen met financiële steun van de Provincie Drenthe. Op vrijdag 30 augustus a.s. vindt om 15.00 uur de officiële ingebruikneming plaats. Vanaf 19.00 uur is er open huis voor belangstellende Assenaren.

De kerk is meer dan het gebouw

Bezoekers van het open huis kunnen vanaf 19.00 uur in de gerenoveerde ruimten kennismaken met werkgroepen die actief zijn binnen de Protestantse Kerk Assen. “We willen duidelijk maken dat de kerk meer is dan een gebouw,” zegt Thilla Franken, voorzitter van de Algemene Kerkenraad. “Die verschillende werkgroepen benadrukken de taken die de kerk voor zichzelf in Assen ziet. Daarnaast participeren we als Protestantse Kerk Assen in een landelijk onderzoek van de Protestantse Theologische Universiteit naar mogelijkheden voor zogenaamde Citykerken. Wellicht dat de Jozefkerk een dergelijke functie kan krijgen. Een prima vooruitzicht voor dit historische gebouw.” Het open huis zal rond 21.00 uur worden afgesloten met een korte viering.

Kerkelijk Bureau

Naast de kerkelijke functie is er bovendien ruimte beschikbaar gekomen voor het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Kerk Assen. Jenneke Span, hoofd van het Kerkelijk Bureau, is blij met het nieuwe onderkomen. “Een geweldige werkplek en door de lift voor een ieder goed bereikbaar. Bureau, ‘drukkerij’ en archief naast elkaar. Door die korte lijntjes kunnen we alle betrokkenen optimale ondersteuning bieden. Alle ruimtes zien er weer prima uit en bieden mogelijkheden voor grotere vergaderingen en bijeenkomsten.”

Culturele Driehoek

De Jozefkerk maakt samen met De Nieuwe Kolk, het Drents Museum en het Drents Archief deel uit van de Culturele Driehoek in Assen. Er vinden geregeld concerten plaats en niet-kerkelijke activiteiten die wel binnen de waardigheid van het gebouw passen. De Seniorenacademie vindt haar onderkomen in de kerk, buurtverenigingen huren regelmatig een zaal en ook komt een Palestijnse groep maandelijks bij elkaar. Bovendien is het kerkgebouw als trouwlocatie in trek.

Kortom, de renovatie van het Jozefkerkcomplex maakt het mogelijk om samen met de andere partners van de Culturele Driehoek  nog meer van betekenis te zijn voor de Assenaren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.