Menu Sluiten

Veel belangstelling voor gratis ZINNIG

Huus van de Taol deelt Drents Vrijheids-tijdschrift uit

BEILEN – Op zo’n respons was niet gerekend. Nadat op radio, internet en in kranten bekend was gemaakt dat het Huus van de Taol de speciale editie van het blad Zinnig ging weggeven, kwamen de aanmeldingen binnen. In de dagen rond 5 mei zijn de bijna 1000 tijdschriften met als thema ‘vrij’ bij vele instellingen en belangstellenden in Drenthe bezorgd.

Foto: Huus van de Taol

Elke twee maanden verschijnt het Drentse tijdschrift Zinnig. Het tweede nummer van 2020 heeft als thema ‘vrij’ vanwege de herdenking van 75 jaar bevrijding en ook 75 jaar vrijheid. Het Huus van de Taol had 1000 extra bladen laten afdrukken om weg te geven bij de diverse plaatselijke herdenkingen en feesten in Drenthe. Het coronavirus heeft een streep door de festiviteiten gezet. En daarmee was er ook geen plek meer om Zinnig uit te delen.

Het Huus van de Taol is met een ander idee gekomen: de bladen weggeven aan tehuizen, instellingen en (oorlogs-)belangstellenden. De vaak wat oudere bewoners kunnen veelal geen visite ontvangen; laat de Zinnig dat dan zijn. Tehuizen van Norg tot Coevorden, van Zuidwolde tot Gasselternijveen en van Dwingeloo tot Emmen hebben het tijdschrift mogen ontvangen. Met daarin onder meer verhalen over het onderduikmuseum in Nieuwlande, het internationaal eetcafé in Ruinen met gevluchte Syrische vrouwen, verhalen van de schrijfwedstrijd ‘vrij?’ en oude foto’s van bevrijding en vrijheid.

Het Huus van de Taol is blij dat de extra exemplaren van het Drentse tijdschrift Zinnig zo goed terecht zijn gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.