Menu Sluiten

Vechtmeisje

Wat gebeurt er in je leven als je ouders gaan scheiden? Welk gevecht levert Bo met zichzelf als ze zich niet kan concentreren op haar wedstrijd tijdens de Nederlandse kampioenschappen kickboksen?

Een onderwerp dat vele kinderen direct raakt en die duidelijk maakt welke situaties kinderen tegen kunnen komen en hoe ze met die situatie om kunnen gaan. Vechtmeisje is één van de drie films die we laten zien tijdens het Soroptimist Film Festival Voor Kinderen op dinsdag 4 februari in De Nieuwe Kolk in Assen.  Kinderen uit groep 6 gaan de film “Supa Modo” bekijken, groep 7 komt voor “Bekas” en groep 8 leerlingen gaan kijken naar “Vechtmeisje”. Het doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van kinderrechten en ze een kijkje te geven in het leven van andere kinderen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Het is voor de zevende keer dat de Soroptimistclub Assen het SFFK organiseert. Er komen bijna 1500 kinderen van 21 verschillende scholen kosteloos naar De Nieuwe Kolk en daarmee is ook dit jaar het aantal deelnemers groot. Het SFFK heeft een vaste plek verworven op de jaarplanning van vele scholen in Assen. Een groot aantal vrijwilligers van de Soroptimistclub Assen zorgt er ook dit jaar weer voor dat de dag goed verloopt.

Het festival wordt niet alleen in Assen georganiseerd. In dezelfde periode gaan ruim 10.000 basisschool leerlingen in Nederland naar het SFFK wat wordt gehouden op 16 locaties in Nederland.

De Soroptimisten krijgen volop steun voor het evenement. Bioscopen en theaters in de verschillende plaatsen openen veelal belangeloos hun deuren. Unicef ondersteunt het initiatief en verzorgt gastlessen op de scholen. In Assen zijn naast een aantal kleinere sponsoren De Nieuwe Kolk, Ausnutria, de ING bank en Stichting Leefbaarheid Assen (STILA) de grootste sponsoren.

Kijk voor meer informatie over de deelnemende bioscopen, de films en de sponsoren op de website van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen: www.sffk.nl .
Alle aan dit festival meewerkende clubs zijn onderdeel van de internationale organisatie Soroptimist International. Voor meer informatie zie: www.soroptimist.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.