Menu Sluiten

Vanaf vandaag niet zes, maar vier treinen in spits tussen Assen en Groningen

Het werd twee weken geleden al aangekondigd: een nieuwe stap richting de nieuwe dienstregeling van de NS en dat betekent dat er vanaf vandaag minder treinen tussen Assen en Groningen rijden. De NS heeft in de nieuwe regeling dagelijks meerdere treinen geschrapt vanwege personeelsgebrek.

Foto © Omroep Assen / Quentin Sibbald

Het gaat om de spitstrein die op werkdagen tussen 6:00 en 9:00 uur en 15:00 en 18:30 uur rijdt, zo vermeldt RTV Drenthe. ”Het laatste wat wij willen, is minder treinen rijden. Toch is het nodig: reizigers krijgen nu te vaak te maken met uitvallende treinen. Vanaf vandaag zetten wij de volgende stap op weg naar de nieuwe dienstregeling die 11 december start. Zo zorgen we er voor dat treinen minder vaak op het laatste moment uitvallen en krijgen onze collega’s meer ademruimte”, laat de NS via hun website weten.

De intercity’s tussen Groningen en de randstad blijven wel rijden, net als de sprinters tussen Groningen en Zwolle. Toch betekent het schrappen van de trein dat er in de spits straks vier in plaats van zes treinen per uur rijden tussen de Groningse en de Drentse hoofdstad.

‘Voorkomen dat mensen ziek worden’

Ook in de nieuwe dienstregeling, die op 11 december 2022 ingaat, is afscheid genomen van de spitstrein. “Met deze maatregel willen we duidelijkheid scheppen voor onze reizigers”, liet een woordvoerder van NS eerder al weten. “Deze beslissing nemen we echt niet makkelijk, maar we zijn hier helaas toe genoodzaakt.”
De woordvoerder heeft aangegeven dat het personeelstekort bij NS nog altijd niet is opgelost. “We willen met deze maatregel bovendien voorkomen dat mensen door de hoge werkdruk ziek worden. Op termijn willen we reizigers natuurlijk bieden wat ze van ons gewend waren, maar dat is nu even in de toekomst kijken.”