Menu Sluiten

Vanaf oktober: Neo Rauch-tentoonstelling in Drents Museum

Het Drents Museum zet van 9 oktober tot en met 26 maart de schijnwerpers op het werk van de Duitse kunstenaar Neo Rauch. In de overzichtstentoonstelling Neo Rauch – Wegzehr ligt de focus volledig op Rauchs werk op papier. In totaal omvat de tentoonstelling ongeveer honderd werken.  

Neo Rauch, Der Stammbaum, 2017, olieverf op papier, Courtesy Galerie EIGEN+ART, Leipzig/ Berlin en David Zwirner.

Foto © Neo Rauch, VG Bild-Kunst, Bonn. Foto: Uwe Walter, Berlin 

Neo Rauch, geboren in 1960, is een hedendaagse kunstenaar. “Zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen voelen aan als een droomwereld die geleidelijk aan verontrusting teweegbrengt”, schrijft het Drents Museum. “In zijn werk combineert Rauch op een unieke manier een bewogen persoonlijke en politieke geschiedenis.”

Het gaat om litho’s, potlood-, pen- en vilttekeningen. Het werk op papier is nog niet vaak tentoongesteld, daarom staat dit onderdeel in de tentoonstelling centraal. 

Eerder in het Drents Museum 

Werken van Neo Rauch zijn eerder te zien geweest in het Drents Museum. Dat was in 2009 met de tentoonstelling Realisme uit Leipzig. Die tentoonstelling liet drie generaties Leipziger Schule zien en was de eerste museale tentoonstelling van Leipziger kunst in Nederland. 

Het werk van Neo Rauch is wereldwijd door musea aangekocht. Zo is zijn werk onder andere te vinden in de collecties van het Metropolitan Museum en het Guggenheim Museum in New York en de Goetz Collection in München. 

De tentoonstelling Neo Rauch – Wegzehr is te zien van 9 oktober 2022 tot en met 26 maart 2023 in de Abdijkerk van het Drents Museum. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.