Menu Sluiten

VAN KOFSCHIP TOT GROOT ASSER WINKELPARADIJS

Woensdagavond 25 maart vertelt Nico Vanderveen uit Assen over het bekende warenhuis Vanderveen in Assen, waarvan hij directeur is. Een lezing over een moderne shop-in-shop totaalwarenhuis met zestig afdelingen.

Tegenwoordig is Vanderveen een van de grootste en meest innovatieve warenhuizen van Nederland. De lezing wordt ondersteund met beelden. Aanvang 20.00 uur in Cultureel Centrum Kerk 11, Zuiderdiep 505 in Valthermond.

Foto (c) Aangeleverde foto

Bij de zeemansfamilie Oldenburger, uit Nieuwe Pekela, sloeg het noodlot aan het eind de 19e eeuw toe. Het kofschip ‘De Harmonie‘, waarop vader Jan Albert Oldenburger kapitein was, verging met man en muis. Zijn weduwe Doetje stond toen voor de zware taak haar gezin met zes kinderen groot te brengen. Antje, haar tweede dochter toog naar Assen, trouwde met Bareld Vanderveen en begon in 1897 een winkel in modestoffen, woonstoffering en hoeden en petten. Zij droomde ervan haar winkel uit te breiden tot een groot warenhuis, zoals ze op haar reizen aan boord van het kofschip van haar vader had gezien in steden als Riga, Koningsbergen en Kopenhagen. Ze droomde van een warenhuis met álle keus van de wereld, waarvoor men van heinde en verre naar Assen zou komen. Stukje bij beetje bouwden de generaties na haar aan haar droom. Dit leidde tot een moderne shop-in-shop totaalwarenhuis met zestig afdelingen. Tegenwoordig is Vanderveen een warenhuis waarvan die Antje toentertijd droomde .

Leden en gezinsleden van de leden van de vereniging hebben gratis toegang en niet-leden kunnen de lezing bijwonen tegen een entree van € 5,00 per persoon.

Meer informatie:
Roelof Hoving
Tel: 0591-549268 of 06-29560994

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.