Menu Sluiten

Van kapel tot kledingkast en ballenbak

Een gesprek in een ballenbak, stof tot nadenken of een kaarsje branden in de kapel. Het kan allemaal bij pop-upwinkel Mooi Verhaal.

Pop-upwinkel Mooi Verhaal is deze maand weer gevestigd in het oude postkantoor in winkelcentrum ’t Forum en geopend tot de Kerst. Naast de (cadeau)winkel met producten voor dertien goede doelen zijn er verschillende activiteiten.

Een van de eerste activiteiten was het bouwen van een mobiele kapel. Deze is inmiddels klaar en biedt gelegenheid voor een moment bezinning of om een kaarsje te branden.

Kapel Foto (c) Aangeleverde foto

Textiellab
Onder de noemer ‘Textiellab, stof tot nadenken’ gaan we elke donderdagmiddag nadenken over een schonere kledingkast waarin misstanden zoals uitbuiting, dierenleed en milieuschade minder voorkomen. Daarom gaat het TextielLab actief met u aan de slag met oplossingen. Tijdens verschillende activiteiten en inloopworkshops met als thema’s hergebruik en herstel geven we informatie over duurzaamheid en houdbaarheid van kleding.

Gespreksballenbak
Een andere activiteit is de een ballenbak voor volwassenen: de gespreksballenbak. Daniël Kehanpour, jeugdwerker van de Protestantse Gemeente Assen, organiseert op 13 en 20 december een ‘gespreksballenbak’. Tussen de ballen heeft hij vragen verstopt. Vragen om in gesprek te raken en om in de decemberdrukte stil te staan bij belangrijke thema’s van het leven. Durft u de uitdaging aan de ballenbak in te springen en een gesprek met Daniël of een ‘wildvreemde’ aan te gaan? Wellicht heeft of hoort u een Mooi Verhaal…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.