Van 7 naar meer dan 70 leerlingen voor de triatlon

Op donderdag 12 september is Vincent van Gogh sterk vertegenwoordigd tijdens de Junior Challenge van Almere-Amsterdam. Vorig jaar werd hier een testronde gedraaid door 7 leerlingen, dit jaar gaan we met 70 leerlingen van het Vincent van Gogh.

“Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, laten wij als school nogmaals zien dat we sport serieus nemen, door meermaals te trainen en een geweldige sfeer neer te zetten”. Zo stonden vrijdagmiddag 30 augustus alle 70 leerlingen klaar om de laatste gezamenlijke triatlontraining te starten.

Foto © Aangeleverde foto

De uiteindelijke Challenge in Almere is een 1/10 triatlon op het echte wedstrijd-parcours van de oudste triatlon van Nederland. Ruim 500 scholieren uit het hele land verschijnen in Almere aan de start van de juniortriatlon. Normaal gesproken bestaat een volledige triatlon uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. De Junior Challenge is één tiende triatlon. De leerlingen zullen aldus 380 meter zwemmen, 18.000 meter fietsen en 4200 meter hardlopen.

Naast een geweldige uitdagende sportieve start van het schooljaar is de triatlon een uitdaging waarvoor je doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen nodig hebt. Dit gaat alles met elkaar een heel spektakel opleveren!

Docenten op Vincent van Gogh, begeleiden de leerlingen van aanmelding tot finish op 12 september in Almere. Trots constateren de docenten: ‘Het is mooi om te zien hoe leerlingen alles uit zichzelf durven halen en hoe ze zichzelf weten uit te dagen op persoonlijk vlak! Daar doe je het voor als docenten op een geweldige school als de onze!’

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.