Menu Sluiten

Vaart Welzijn en kerk gaan samen ondersteuning bieden voor Assenaren in financiële nood

Vaart Welzijn, de diaconie van de Protestantse Kerk Assen en het Diaconaal Platform Assen gaan samenwerken om inwoners in financiële nood kortdurend te ondersteunen. De pilot is erop gericht om ervoor te zorgen dat Assenaren mee kunnen blijven doen in de maatschappij en niet tussen wal en schip vallen. 

V.l.n.r: Tjeert Poelman (voorzitter diaconie Protestantse Kerk Assen), Rimmie Panneman (oud-diaken), Michel Holzhausen (leidinggevende Vaart Welzijn) en Gert van Enk (voorzitter Diaconaal Platform Assen)

Foto © Eigen foto

Het initiatief is ontstaan bij oud-diaken Rimmie Panneman. “Tijdens de coronacrisis kregen we signalen dat gezinnen door omstandigheden financieel niet de eindjes aan elkaar konden knopen.” De diaconie kan ondersteuning bieden bij mensen in financiële nood, maar volgens Panneman vinden veel mensen de weg naar de diaconie niet. Dit komt volgens haar doordat er een groot taboe heerst op het vragen van hulp bij financiële zorgen en daarnaast weten de meeste mensen ook niet dat de kerk hulp en ondersteuning kan bieden. 

Financiering voor een jaar 

De pilot duurt een jaar. De diaconie van de Protestantse Kerk Assen financiert de pilot met een ondersteuningspotje waar medewerkers van Vaart Welzijn makkelijk een beroep op kunnen doen. Inwoners van Assen kunnen hier geen rechtstreeks beroep op doen, maar moeten cliënt zijn van Vaart Welzijn. Het Diaconaal Platform Assen volgt de pilot en wil eventueel bij een vervolg bekijken hoe het initiatief gedragen kan worden door alle kerken van Assen. 

Michiel Holzhausen, leidinggeven bij Vaart Welzijn is er blij met de samenwerking. “Inwoners die bij ons aankloppen zitten soms in geldnood met alle gevolgen van dien. Hierbij kun je denken aan het hebben van geen boodschappen in huis of geen geld voor benzine om naar het werk te komen. Met deze pilot beheren we zelf een noodpotje en kunnen we daardoor snel en op elk gewenst moment inwoners ondersteunen.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.