Menu Sluiten

Tweeduizend deelnemers trotseren de hitte tijdens TT Run in Assen

Ondanks de hitte, deden tweeduizend fanatiekelingen vandaag mee aan de dertiende editie van de TT Run op het circuit in Assen. De editie gaat de boeken in als een hete-, en mogelijk de laatste editie, Bovendien worden er geen prijzen uitgereikt.

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

“We vinden het niet verantwoord om mensen tot het maximale te laten gaan met deze temperaturen, daarom hebben we de prijsuitreiking geschrapt”, vertelt organisator Frank Beekman aan RTV Drenthe.. “We hebben er zelfs nog even aan gedacht om het evenement helemaal af te gelasten, maar we konden genoeg maatregelen nemen waardoor het evenement toch door kon gaan.”

Die extra maatregelen staan verspreid over het 4,4 kilometer lange circuit. “We hebben sponzen ingekocht, zodat de lopers tijdens de route een natte plens water in hun nek kunnen krijgen. Daarnaast hebben we extra waterpunten neergezet, en krijgen de deelnemers direct een fles water als ze over de finish zijn. Dan pas mogen ze de medaille in ontvangst nemen”

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

Zijden draadje

Voorlopig lijkt de 13e editie, de laatste editie te worden. Het aantal vrijwilligers loopt terug, en het evenement komt jaarlijks geld tekort om de begroting rond te krijgen. Beekman: “We doen al water bij de wijn, dus het is nu aan de provincie en de gemeenten om te kijken naar mogelijke oplossingen. Wij denken dat we met 30.000 euro subsidie de begroting voor een volgende editie rond kunnen krijgen.”

Beekman en zijn hele organisatie is tegelijkertijd ook realistisch en realiseert zich maar al te goed dat dit het slotstuk van dertien mooie jaren kan zijn. “We genieten er dit jaar extra van, omdat het weleens de laatste zou kunnen zijn. Daarnaast hoor ik ook zoveel reacties van mensen dat ze het zo enorm zonde zouden vinden, wanneer het evenement verdwijnt. We hopen op een oplossing, maar tot het zover is genieten we er vandaag nog even van. We gaan vanavond ook zeker een klein feestje bouwen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.