Menu Sluiten

Tweede editie Kerst voor Ongelovigen met Nathan Green

Stadspredikant Bert Altena organiseert op Kerstavond voor de tweede keer ‘Kerst voor Ongelovigen’, een alternatieve kerstviering op de ijsbaan op het Koopmansplein met onder meer een optreden van Nathan Green. “Het wordt een kerstbijeenkomst met een boodschap voor iedereen, vooral voor diegenen die niet zoveel geloven van het vrome Kerstverhaal.“

DJ Fluga tijdes de eerste editie van Kerst voor Ongelovigen Foto (c) Aangeleverde foto

Na een succesvolle eerste editie benaderde de organisatie van Winters Assen stadspredikant Bert Altena opnieuw om op kerstavond op de ijsbaan ‘Kerst voor Ongelovigen’ te organiseren. “Die uitnodiging grijp ik graag aan”, vertel Altena. “Met pop-upwinkel Mooi Verhaal is de Protestante Gemeente Assen deze maand voor het vijfde jaar op rij present in de stad. Wij willen als kerk aanwezig zijn in het hart van onze stad, om verhalen te delen en ontmoetingen tot stand te brengen. Daar past een bijeenkomst als ‘Kerst voor Ongelovigen’ helemaal bij.”

“Een vrolijke kerstbijeenkomst met veel muziek”, is het eenvoudige antwoord van stadpredikant Bert Altena op de vraag wat het publiek kan verwachten. “En net als vorig jaar gaan we niet bidden of kerkelijke liedjes spelen. Het wordt een kerstbijeenkomst met een boodschap voor iedereen, vooral voor diegenen die niet zoveel geloven van het vrome Kerstverhaal.“

Nathan Green zal tijdens deze tweede editie van Kerst voor Ongelovigen een aantal songs spelen. Met zijn kenmerkende gitaar met vredessymbool op de klankkast en rode zakdoek om de hals speelde hij al in een overvolle De Nieuwe Kolk in Assen, deelde het podium met Kenny B, Typhoon en K’s Choice op podia als de Melkweg in Amsterdam. Begin dit jaar bracht hij zijn eerste single ‘I just wanna show it’ uit.

Zowel stadspredikant Bert Altena als jeugdwerker Daniel Kehanpour zullen een korte toespraak houden. ‘Nee, geen preek’, verzekert Altena, “Maar ik blijf wel dominee he. Dus een boodschap zal er wel in zitten.”

‘Kerst voor ongelovigen II’ vindt plaats op Kerstavond 24 december en begint om 16.30 uur. Het programma duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.