Tweede editie Asser Quiz van start op 2 juni

ASSEN – Wie kent nog de Acmesa? Of de Kanaalstraat. Er zijn Assenaren die hierover direct iets kunnen vertellen. Maar weten diezelfde Assenaren ook hoe de Kloosterveste eruit ziet? Of kennen zij de straat Stoepveldsingel?

Assen. Sommigen noemen het wel eens schamper een ‘dorp met stadsrechten’. Geboren en getogen Assenaar Arnoud Kuipers vindt die kritiek onterecht. Hij vindt juist dat Assen veel te bieden heeft. Kuipers: “Natuurlijk zijn er verbeteringen mogelijk. Een stad is nooit af. Maar met de Asser Quiz, dat 2 juni a.s. van start gaat, wil ik juist laten zien wat Assen wel te bieden heeft. Ik wil de inwoners meer beleving bij hun eigen stad geven.”

Op de website www.AsserQuiz.nl en op RTV Assen (ziggo kanaal 41) worden gedurende acht weken elke week drie foto’s getoond. Eén foto uit het heden, één foto uit het verleden van Assen en elke week staat er een onderneming uit Assen ‘in the picture’. Hierover worden dan enkele vragen gesteld. Zo kunnen de inwoners op een leuke interactieve manier Assen beter leren kennen en leuke prijzen winnen. “Men komt zo in wijken waar men anders nooit komt of in straten die nu niet meer bestaan. Want wie sinds de jaren ’70 niet meer in Assen is geweest, vindt veel niet meer terug”, aldus Kuipers. Net als vorig jaar is een samenwerking met het Drents Archief. Zij nemen de historische foto’s voor hun rekening.
Meespelen kan ook via Facebook en Twitter en alle Assenaren kunnen de quizvragen automatisch in hun mailbox krijgen. Daarvoor hoeven ze slecht hun e-mailadres achter te laten op de website van de Asser Quiz. Deelname aan de quiz is gratis.

Websitewww.asserquiz.nl
Facebook: www.facebook.com/asserquiz
Twitter: www.twitter.com/asserquiz

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.