Menu Sluiten

Twee zeges en de Belgische titel voor Drugsadvies Sidecarshop Racing

Drugsadvies Sidecarshop heeft een goed weekend achter de rug in de Sidecar Trophy op de Hockenheimring. Kees Endeveld en Hendrik Crome wisten beide races te winnen. Daarnaast pakte het team ook de Belgische titel in de F2-klasse.

Foto (c) Damon Teerink

Kort nadat Drugsadvies Sidecarshop Racing aan de IDM wedstrijden op het TT Circuit Assen had deelgenomen, kwam het nieuws dat de WK Zijspannen in 2020 niet doorgaat. Uiteraard erg jammer en dat gooide raceplannen voor Kees Endeveld en Hendrik Crome in het water. Er werd gezocht naar een alternatief om dit seizoen toch nog een aantal races te rijden om zo extra ervaring op te doen en in het ritme te blijven voor het seizoen 2021. Drugadvies Sidecarshop Racing geeft de voorkeur aan twee evenementen van de Sidecar Trophy in plaats van het IDM kampioenschap. Dit werd gedaan vanuit financiële redenen. Ook koos het team ervoor om tijdens het weekend in Hockenheim enkel met gebruikte banden te rijden. Het team hoopt op deze manier het budget veilig te stellen om in 2021 te kunnen deelnemen aan het WK.

Zo stond Drugsadvies Sidecarshop Racing afgelopen weekend aan de start op het circuit van Hockenheim. Een nieuw circuit voor Endeveld, maar wel met een dubbele lading. Zijn vriend Steve Norbury is in 2008 overleden op de Hockheimring. De eerste trainingsdag begon wat ongelukkig met een technisch probleem in de aandrijving, waardoor Endeveld en Crome maar enkele ronden konden rijden. Het probleem was zaterdag verholpen tijdens de tweede training. Drugsadvies Sidecarshop Racing noteerde een 1’38.4 en dat was genoeg voor de pole-position.

Maar de lat voor Endeveld en Crome lag hoger. Het team had zijn ogen gericht op de rondetijden die vorig jaar met het IDM werden gereden. Het werd een spannende eerste race. Na een goede start werden Endeveld en Crome in de eerste ronde gepasseerd door twee 1000cc spannen. Al snel kwamen ze terug en in de tweede ronde reden ze al weer even aan de leiding. De 1000cc combinatie van Pierard kwam opnieuw terug en er ontstond een mooi strijd die beslist werd in de laatste ronde. Pierard zette een geslaagde aanval in, maar Drugsadvies Sidecarshop Racing pakten de Fransen gelijk weer terug en wonnen zo de eerste race.

Endeveld na afloop: “Het was een mooie strijd met de 1000cc combinatie van Pierard. Blij dat we de races na een mooi gevecht hebben gewonnen. Maar qua rondetijd zou ik graag nog wel iets sneller willen.” De tweede race werd minder spannend. In de eerste ronde kwamen Endeveld en Crome even op een vierde plaats te rijden, maar al snel kwamen ze sterk terug. Drugsadvies Sidecarshop Racing nam de leiding over en wist iedere ronde de voorsprong iets verder uit te bouwen. Na een strakke race scoorden zij hun tweede zege van het weekend. Aangezien de races ook meetelden voor het Belgisch kampioenschap, mag Drugsadvies Sidecarshop Racing zich tevens Belgisch kampioen in de F2-klasse (600cc) noemen.

In het eerste weekend van oktober (2 t/m 4) komen Endeveld en Crome in actie op het circuit van Oschersleben voor twee races in de Sidecar Trophy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.