Menu Sluiten

Twee Superbike-wereldkampioenen naar Assen

Tijdens de Ducati Club Races van dit jaar komen op zondag 24 mei twee voormalige wereldkampioenen naar het TT Circuit Assen. Dat zijn de Australiërs Troy Corser en Troy Bayliss. Corser werd op Ducati wereldkampioen in 1996, Bayliss behaalde de titel in 2001.

De organisatie van de Ducati Club Races is erg verheugd dat men erin is geslaagd deze beide coryfeeën naar Assen te laten komen tijdens de 41e editie van dit evenement. Niet alleen binnen de wereld van Ducati zijn beiden ongekend populair, ook voor iedereen die het wereldkampioenschap Superbike volgt zijn beiden heel bekende namen.

Foto (c) Troy Bayliss

Troy Corser (1971) kwam na het behalen van het Australische en het Amerikaanse Superbike-kampioenschap in 1995 naar het wereldkampioenschap. In de jaren daarvoor had hij al enige keren met een wildcard in het WK gereden. Hij sloot zijn debuutjaar af op de tweede plaats. Toen hij een jaar later de titel wist te behalen was hij met zijn 24 jaar de jongste wereldkampioen ooit in het WK Superbike. In 1997 maakte hij een weinig succesvol uitstapje naar de 500cc-GP’s en keerde in 1998 snel terug naar de Superbikes. In die categorie bleef hij tot en met 2011 actief, de eerste drie jaar op Ducati, daarna op andere merken. Op Suzuki behaalde hij in 2005 zijn tweede wereldtitel.

Troy Bayliss (1969) begon pas op z’n 23e met de wegrace. In 1997 vestigde hij de aandacht op zich tijdens wildcard-optredens in de Australische rondes van de 250cc-GP’s en het WK Superbike. Hij kreeg een aanbod om in 1998 van start te gaan in het Britse Superbike-kampioenschap. In zijn tweede Britse seizoen greep hij de titel.

Vanaf 2000 maakte Bayliss deel uit van het fabrieksteam van Ducati in het WK Superbike en behaalde in 2001 de wereldtitel. Ducati liet hem in 2003 en 2004 uitkomen in de MotoGP. Na een jaar MotoGP op Honda keerde Bayliss in 2006 terug naar Ducati en het WK Superbike. Als vervanger van de geblesseerde Sete Gibernau won hij in 2006 de GP van Valencia, een race die hij van start tot finish leidde.

De beide Australiërs zullen de hele zondag 24 mei op het TT Circuit Assen doorbrengen. De heren beginnen de dag met een rondje circuit op… een fiets. Ze zullen worden geïnterviewd door de omroeper, zodat iedereen dit gesprek kan beluisteren. Er zal een handtekeningensessie worden georganiseerd, evenals een fotoshoot. De heren zullen op het erepodium de prijzen uitreiken aan de beste drie van enkele raceklassen. En uiteraard zullen beiden op Ducati’s enkele ronden over het Asser asfalt rijden. Kortom, het wordt een dag die geen enkele wegraceliefhebber zal willen missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.