Menu Sluiten

Tunnel De Maten, zonder feestelijke opening, open

Donderdag 9 april gaat aan de Mandemaat in Assen om 13.00 uur de nieuwe tunnel De Maten open voor auto’s, fietsers en voetgangers. De tunnel verbindt de Europaweg Zuid met de Dennenweg. Het afrondende werk is nog niet helemaal klaar. Na Pasen wordt nog verder gewerkt aan de afwerking van de wanden met natuursteen. De bouwer heeft hier nog een aantal weken voor nodig.

Met tunnel De Maten heeft Assen er een extra onderdoorgang onder het spoor bij. Aan de onderdoorgang is ruim anderhalf jaar gewerkt. De tunnel is gebouwd in opdracht van gemeente Assen en ProRail en is het laatste grote onderdeel van het programma FlorijnAs. De Dennenweg zal als laatste worden aangepakt.

Wel open geen feest     Wethouder Harmke Vlieg (verkeer) is blij met resultaat: “Het is fijn dat de nieuwe onderdoorgang er is en in gebruik kan worden genomen. Het zorgt voor een nieuw verbinding voor met name Assen-Oost en de wijk Diepstroeten. Ook zal het verkeer in de omgeving beter verdeeld worden.” Vanzelfsprekend had de wethouder het openingsmoment liever samen met omwonenden en alle betrokkenen gevierd. “Door de coronacrisis gaat dit nu niet. We gaan de tunnel nu eerst in gebruik nemen!”.

Ongelijkvloers is veilig     Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk: “Als ProRail streven we zoveel mogelijk naar ongelijkvloerse kruisingen van weg en spoor. Die zijn het meest veilig en comfortabel voor trein- en wegverkeer. Mooi dat we hier deze verbinding zo konden realiseren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.