Menu Sluiten

TT mag 11.500 fans per dag verwelkomen

Bij de 90e editie van de TT, van 25 tot en met 27 juni, zijn 11.500 Nederlandse toeschouwers per dag welkom. Het TT Circuit Assen heeft daarover met de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en promotor Dorna overeenstemming bereikt.

Foto © ANP

Door: Esmée Söllner

Tijdens de TT zijn er alleen vaste zitplaatsen beschikbaar. Per klant kunnen er maximaal vier kaarten per dag gekocht worden. Om 12:00 uur is de kaartverkoop begonnen voor de trouwe bezoekers. Zij hebben twee weken de tijd om via voorverkoop kaarten aan te schaffen. Er zijn geen kaarten te koop aan de kassa’s van het circuit. Alle verkoop verloopt via de voorverkoop.

Tickets van 2020 blijven geldig voor 2022. Hierdoor is men verzekerd van de traditionele vaste plek waar in 2020 voor gekozen is.

Testen voor Toegang?

Op dit moment gaat de organisatie ervan uit dat alle toeschouwers met een negatieve (snel)test toegang krijgen tot het evenement. Maar dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Het testen valt onder het landelijke netwerk Testen voor Toegang en is dus gratis.

Bubbels

De bezoekers van iedere tribune krijgen hun eigen bubbel toegewezen. Hiervoor is een verkeersplan ontwikkeld, waardoor de toeschouwers naar het parkeerterrein geleid worden dat zich bij de betreffende tribune bevindt. De route voor iedere tribune wordt op het ticket vermeld door middel van een kleurcode. Elke tribune heeft zo haar eigen parkeerterrein en de bezoekers hebben direct toegang tot de tribune. Hierdoor blijft iedereen in zijn eigen bubbel.

De taluds blijven tijdens de TT gesloten en er worden geen videoschermen langs het circuit geplaatst.

Financiële gevolgen

Vorig jaar ging de 90e jubileumeditie helemaal niet door vanwege het coronavirus. Normaal levert de TT de helft van de omzet van het circuit op. Dat zal dit jaar ook minder zijn. In 2019 werden er nog 167.500 kaarten verkochten. Dit jaar zijn er 34.500 kaarten beschikbaar. Dat is net iets meer dan twintig procent.

De 90e TT is van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.