Menu Sluiten

TT-legende Giacomo Agostini naar Assen voor deelname aan Classic Grand Prix

De Italiaanse oud-motorcoureur en Dutch TT-legende Giacomo Agostini maakt volgende maand zijn opwachting tijdens de Classic Grand Prix op het TT Circuit in Assen. Hij gaat daar rijden op zijn MV Agusta, waar hij veel successen mee boekte.

© Nationaal Archief – Hans Peters / Anefo
Onder meer tijdens de Dutch TT in eind jaren 60 of begin jaren 70 stond er geen maat op Agostini. Hij boekte 14 overwinningen in Assen. De Italiaan domineerde vanaf 1966 de 350cc en de 500cc. Tussen 1966 en 1975 pakt hij vijftien wereldtitels. Agostini wist als eerste motorcoureur grote sponsorcontracten te sluiten; niet alleen vanwege zijn prestaties, maar ook vanwege zijn uitstraling.
Tussen 16 en 18 september is hij weer te zien op het Asser circuit, waar hij met zijn MV Agusta overheen gaat rijden. Dat gebeurt tijdens de Classic Grand Prix, waar drie dagen lang races en demonstraties te zien zijn van oude auto’s en motoren. Volgens de organisatie keren meer dan 140 Grand Prix-machines van 34 merken afkomstig uit 16 landen ‘terug’ naar Assen, waar zij ooit tijdens de TT wellicht furore maakten.