TT-festival in handen van Asser horeca ondernemers

Het TT-festival 2015 moet oude tijden in Assen doen herleven. Een festival van Asseneren voor Assenaren en voor iedereen die van motorsport en festivals houdt. Arjen Mewe is de man die, na de mislukte TT speedweek 2014, voor een goede herstart moet zorgen.

In het ICO-gebouw presenteerde Arjen Mewe, de projectleider namens de gemeente Assen, de nieuwe plannen voor de het TT-festival. Daarbij vielen een aantal zaken op. Er wordt teruggegrepen naar het draaiboek van het jaar 2013, een TT-festival oude stijl. En de uitvoering van het festival 2015 komt in handen te liggen van de Asser horeca ondernemers. En de gemeente faciliteert het festival.
Daarmee wordt gebroken met het zogenaamde Ambitiedocument dat in 2013 door de gemeenteraad werd vastgesteld. Dat hield in, de gemeente op afstand, de uitvoering door marktpartijen en de relatie motorraces en festival herstellen. Daarnaast was de ambitie Assen door deze TT speed week nationaal en internationaal op de kaart te zetten. De meeste van de ambities eindigden in de grindbak.
De nieuwe aanpak komt er op neer dat de gemeente faciliteert en de horeca ondernemer organiseert. De gemeente Assen zorgt voor de veiligheid, zoals cameratoezicht en dranghekken, de verlichting, de vergunningen en de P.R. en communicatie. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt zodat achteraf geen gedoe ontstaat. Door deze aanpak kunnen de Asser horeca ondernemers zich richten op datgene waar ze goed in zijn, namelijk het bieden van vertier en vermaak aan de bezoekers.
Assen wordt ingedeeld in een aantal vermaakgebieden, zoals het Kerkplein, Koopmansplein, Johan Fabriciusstraat, kop van de Vaart, kleine Brink naast de rechtbank en Doevenkamp. Een Asser ondernemer of een groep ondernemers kunnen op deze locaties iets muzikaals organiseren. Het overleg loopt via de projectgroep, zodat er geen overlappingen plaatsvinden en zaken op elkaar afgestemd worden. Indien meerdere ondernemers plannen hebben voor het zelfde vermaakgebied, zal in onderling overleg met de projectgroep de oplossing gekozen worden, die locale ondernemers recht doet en het algemeen festival belang dient.
Deze aanpak uit 2013 is gekozen, omdat de veiligheid- en hulpdiensten dat plan hebben goed gekeurd en het plan bewezen heeft te werken.
Het TT-festival 2015 wordt de overgang naar de TT-festivals in de volgende jaren. Er zullen dit jaar geen precario-heffingen opgelegd worden en om iets te organiseren in de vermaakgebieden zal geen inschrijfgeld gevraagd worden. Er zal overleg met alle betrokkenen worden gevoerd om vanaf 2016 het TT-festival een stevige permanente basis te geven. “Maar plannen en afspraken voor dit jaar geven geen aanspraak op rechten voor de komende jaren,” benadrukte Arjen Mewe. Hij riep de Asser horeca ondernemers op na te denken over hun bijdrage aan het TT-festival 2015.
Ofschoon de aanwezige horeca ondernemers nog de nodige vragen hadden, leken ze niet onwelwillend tegenover de plannen te staan.
Ook programmaonderdelen uit voorgaande jaren krijgen weer hun plaats in de TT-week. Zoals de TT RUN, hardlopen op het TT-circuit, uiteraard de kermis, historische TT-films in overleg met De Nieuwe Kolk, een motortoertocht van 170 km door Drenthe en de motor Night Ride. In de TT-week wordt ook de TT-afslag Assen Zuid op de A28 geopend.
Kortom, er staat ons weer ouderwetse TT-week te wachten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.