Menu Sluiten

TT Festival in de toekomst langer en duurzamer

De 47e editie van het TT Festival vindt in 2020 plaats van 20 t/m 28 juni. Negen dagen lang staat de binnenstad van Assen in het teken van de TT met een divers aanbod van activiteiten. De Stichting TT Week Assen zet hiermee een eerste stap naar een vernieuwd TT Festival.

TT nachten     In 2020 duurt het TT festival 9 dagen en start op 20 juni 2020 met de TT Kermis. Dit wordt een feestelijke opening. Van zaterdag t/m woensdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zowel op de kermis als in de binnenstad. Zoals de bezoeker gewend is, vinden van donderdag t/m zaterdag de TT Nachten plaats met live muziek op meerdere podia en veel motorvermaak, zoals de TT Nightride. De TT Nachten is de nieuwe verzamelnaam voor het ‘oude’ TT Festival.

Op zondag 28 juni, de dag van de TT races, wordt het festival feestelijk afgesloten met een afterparty. Dit is tevens de laatste dag van de TT Kermis.

Toekomstplannen     Onderzocht wordt of de kermis vanaf 2021 naar het centrum verplaatst kan worden. “Hiermee willen we de verbinding tussen de lokale ondernemers, het MKB en TT Festival versterken. Het moet een bijdrage leveren aan de economische spin-off,” aldus festivaldirecteur Sander ten Bosch. Ook wil het festival verdere stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Sander ten Bosch: “Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld weinig grip op de afvalstromen. Dat is iets wat moet veranderen.” Het TT Festival streeft tevens naar een veilig festival. Glas en ook de verkoop van glas en blik zijn tijdens het festival al verboden. Het TT Festival wil de komende jaren nog meer maatregelen treffen om het meenemen van glas en blik te voorkomen. Eén van de doelstellingen voor komende jaren is Talent uit Drenthe een podium bieden. Alle talent is welkom. Uiteraard muzikaal talent, maar lokaal motortalent of talentvolle ondernemers die hun diensten leveren of via Innofest hun prototype willen testen op het TT Festival. Sander ten Bosch, “Deze provincie heeft veel talentvolle inwoners. Die willen wij letterlijk of figuurlijk een podium bieden.” De Stichting TT Week Assen wil de jeugd nog actiever betrekken bij het festival, bijvoorbeeld door een lespakket te ontwikkelen voor basisscholen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.