Menu Sluiten

TT Festival Assen krijgt Jan Gerbrand Krol als nieuwe directeur

Het TT Festival Assen heeft een nieuwe directeur. Evenementenorganisator Jan Gerbrand Krol (49) uit Eelderwolde gaat in de provinciehoofdstad aan de slag met alle festiviteiten rond Drenthe’s grootste sportevenement, de TT.
© Stichting TT Week Assen
Krol is geen onbekende in Assen. Hij was al drie jaar actief als ‘verbinder’ voor binnenstadsvereniging Vaart in Assen. Hij volgt als nieuwe directeur van de Stichting TT Week Assen Sander ten Bosch op, die er na acht jaar mee stopt.

Organisator en verbinder

Jan Gerbrand Krol runt het bedrijf Wake Up Events dat evenementen bedenkt en organiseert. Hij is directeur geweest van een crowdfundbedrijf gericht op festivals. Ook was hij de initiator en producent van het Drone Festival Assen op het TT Circuit.
Begin dit jaar werd Krol nog directeur van Festival Hongerige Wolf in het gelijknamige Noordoost-Groningse dorpje. Dat is een driedaags evenement in juli. Daarnaast is Krol werkzaam als fondsmanager van het Ondernemersfonds Groningen en binnenstadsmanager in Sneek.
De Raad van Toezicht van de TT Week Assen noemt Krol een ‘zeer geschikte opvolger’ voor de onlangs vertrokken Sander ten Bosch. “Hij is een enorme verbinder, legt snel contacten. En hij is al bekend met Assen, waar hij eerder actief was voor de binnenstad, dus hij kent hier zeker de weg”, vertelt voorzitter Berndt Benjamins.
Warme overdracht

Op 1 november begint Krol aan zijn nieuwe klus in Assen. Volgens voorzitter Benjamins staan hiervoor zo’n 750 tot 1000 uren aan organisatietijd op papier. De vorige festivaldirecteur Sander ten Bosch ondersteunt z’n opvolger nog een tijdje met advies. “Het wordt een bijzonder warme overdracht, als het aan ons ligt”, besluit Benjamins.
Het TT Festival is in 2019 door de gemeente overgedragen aan een zelfstandige stichting, nadat alle activiteiten jarenlang vanuit het stadhuis waren georganiseerd. Voor meer dan zes ton worden muziekpodia en andere activiteiten in het centrum neergezet. Assen geeft 5 ton subsidie, de provincie 125.000 euro.

Tienduizenden naar de stad

Door corona kon het feest twee jaar met liveoptredens niet doorgaan. Afgelopen zomer was het de eerste keer dat Stichting TT Week Assen als zelfstandige club de boel in het centrum organiseerde. Het TT Festival bestond dit keer uit een negendaags programma met activiteiten in de stad. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond is het bommetje vol in Assen. De muziek en motorstunts trekken dan vele tienduizenden mensen naar het centrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.