Menu Sluiten

Toekomst van de Gemeentelijke Krediet Bank [GKB] onzeker

De gemeenteraad heeft een brief van het college ontvangen waarin gesproken wordt over de toekomst van de GKB. Cindy Vorselman (PvdA) wilde van het college weten of het overnemen van de taak van de GKB door de gemeente ook tot de mogelijkheden behoorde.

Het college heeft de raad op de hoogte gebracht van het feit dat er een onderzoek gaande is bij de GKB. Er liggen twee toekomstscenario’s op tafel. Namelijk de bestaande situatie handhaven of de GKB verzelfstandigen. Cindy Vorselman stelt het college een derde optie voor, namelijk de takenzelf weer ter hand nemen.

Vroegsignalering     De Gemeentelijke Krediet Bank [GKB] helpt inwoners bij het wegwerken van schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. Mensen die hun financiële problemen niet meer de baas kunnen hulp krijgen van de GKB. Wethouder Jan Broekema zegt dat het schulden landschap erg in beweging is. De preventieve taak van de GKB is voor een groot deel overgegaan naar de gemeente. In Assen worden daarvoor Vaart Welzijn en de Buurtteams ingezet voor vroegsignalering. Kortom de GKB levert meer tweedelijns speciale diensten.

Gesprek met de raad     De gemeente kan niet alle taken overnemen omdat het gaat over specialistische kennis, waar in Assen te weinig gebruik van zal worden gemaakt. In de tweede helft van het jaar zal hierover een gesprek gevoerd worden met de raad.

Dat er bij de GKB het nodige gaat veranderen is wel duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.