Menu Sluiten

Tijdelijke opvanglocatie helpt dak- en thuislozen de winter door

Aan de Havenkade wordt vandaag begonnen met de inrichting van een tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen. De opvanglocatie is nodig omdat de gemeente door de corona maatregelen in de bestaande nachtopvang minder dak- en thuislozen kan opvangen dan anders.

Lockdown onderdak     Wethouder Harmke Vlieg: “We willen met deze tijdelijke voorziening voorkomen dat er onvoldoende slaapplekken beschikbaar zijn voor een kwetsbare groep mensen. Voor ons weegt zwaar dat wij niet willen dat mensen in dit jaargetijde op straat moeten slapen. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om tijdens een lockdown onderdak te bieden aan dak- en thuislozen. Ook moet er ten tijde van een winterregeling (bij lage temperaturen) voldoende capaciteit zijn om een slaapplek te kunnen bieden.”

Tijdelijke opvang     De tijdelijke opvanglocatie wordt eerst tot het einde van de huidige lockdown in gebruik genomen. Vervolgens wordt bekeken of de opvang langer nodig is. Om ervoor te zorgen dat de opvang goed verloopt en om mogelijke overlast te voorkomen, is er in de avonduren extra toezicht.

Laat ze niet in de kou staan     Met de inrichting van een tijdelijke opvanglocatie geeft de gemeente ook gehoor aan een oproep van staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van VWS. Hij deed eerder een klemmend beroep op gemeenten om juist tijdens de corona crisis dak- en thuislozen niet in de kou te laten staan. Wethouder Vlieg: “Wij steunen zijn oproep.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.