Menu Sluiten

Tijdelijk uitgiftepunt Voedselbank aan de Wiltonstraat in Assen

Het uitgiftepunt van Voedselbank Hart van Drenthe aan de Brunelstraat blijft vanwege de coronamaatregelen tot zeker 1 juni dicht. Om deze situatie op te lossen, hebben de voedselbank en gemeente Assen samengewerkt aan een oplossing.

Wiltonstraat 1    Vanaf 7 april zal de uitgifte van de voedselpakketten op een andere locatie plaats vinden. Het nieuwe tijdelijke uitgiftepunt is aan de achterkant van de hal van iWerk aan de Wiltonstraat 1. Deze tijdelijke locatie blijft in gebruik, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Op deze locatie kunnen de maatregelen namelijk goed worden toegepast. Ook is het inmiddels gelukt om de (tijdelijke) vrijwilligerspool paraat te hebben. Er zijn nu dus voldoende mensen beschikbaar voor de uitgifte.

Jan Broekema, wethouder sociale zaken gemeente Assen: “Heel belangrijk dat we alles rondom de tijdelijke oplossing nu hebben geregeld. Ik ben blij met deze samenwerking tussen vrijwilligers, Iwerk en gemeente. Samen zorgen we ervoor dat ook nu deze kwetsbare doelgroep goed ondersteund blijft.”

Supermarktbonnen    Deze week ontvangen de afnemers van de voedselbank nog een supermarktbon. De bonnen zorgen er voor dat de mensen die normaal gesproken een voedselpakket krijgen, niet in de problemen komen. Het gaat om ongeveer 235 huishoudens en ruim 600 monden. De bonnen zijn door de afnemers op dinsdag 31 maart en donderdag 2 april af te halen aan de Brunelstraat op de gebruikelijke tijden.

Dinsdag 7 april: 13.30 -15.30 uur

Dinsdag 7 april: 18.30 – 19.30 uur

Donderdag 9 april: 16.00 – 17.00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.