Menu Sluiten

Tien aanmeldingen verkiezing Dorpshuis van het jaar 2020

BOKD heeft tien aanmeldingen ontvangen voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2020.

De aanmeldingen komen uit acht verschillende gemeenten en de variatie is groot. Naast aanmeldingen van dorpshuizen en multifunctionele centra in de kleine(re) kernen zijn er ook twee aanmeldingen van wijkcentra in Assen en Hoogeveen binnen gekomen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Een onafhankelijke jury zal zich over de aanmeldingen buigen. Medio februari zal bekend worden gemaakt welke buurt- en dorpshuizen worden geselecteerd voor deelname aan de verkiezing. De inschrijvingstermijn voor de verkiezing is inmiddels gesloten.

De BOKD organiseert dit jaar opnieuw de verkiezing dorpshuis van het jaar voor alle dorpshuizen, buurthuizen en mfc’s in Drenthe. Het thema van de verkiezing is ‘Wat voor dorpshuis willen we zijn in 2025?’ Dorpshuizen die worden geselecteerd voor deelname gaan in 2020 samen met BlijfKijken een film maken over hun eigen dorpshuis en krijgen RTV Drenthe op bezoek voor TV opnamen. De vakjury, dorpshuizenjury en mensen thuis (stemmen via internet) bepalen op 30 juni welk dorpshuis de opvolger wordt van Het Markehuis (winnaar 2015) en MFC de Spil in Gasselternijveen (winnaar 2017).

De zes dorpshuizen die worden geselecteerd voor de verkiezing ontvangen elk € 1000 en de winnaar krijgt een bonus van € 1500 extra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.