Menu Sluiten

Thuiskompas is live! Toegang tot 70.500 huurhuizen

Vanaf vandaag 09:00 uur kunnen woningzoekenden terecht op www.thuiskompas.nl voor het zoeken van een huis in Drenthe en omstreken. Met hun inschrijving kunnen zij reageren op het aanbod van alle Drentse woningcorporaties. Daarmee hebben ze toegang tot 70.500 sociale huurhuizen.

Thuiskompas is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de 8 Drentse woningcorporaties en hun 12 huurdersorganisaties. Het nieuwe platform biedt overzicht, gemak en geeft woningzoekenden de kans om in een groter gebied te zoeken.

Foto (c) Aangeleverde foto

Inschrijving activeren
Alle woningzoekenden van de 8 corporaties ontvangen vanaf vandaag tot en met vrijdag 1 mei een mail van Thuiskompas. Via deze mail activeren zij hun inschrijving bij Thuiskompas.

Zij houden hiermee hun opgebouwde inschrijftijd. Na het activeren van hun inschrijving kunnen zij direct reageren op de beschikbare huizen, garages en parkeerplaatsen. Bert Moormann, directeur-bestuurder bij Domesta en woordvoerder namens de 8 corporaties verwacht de komende dagen een enorme drukte op Thuiskompas. “De afgelopen weken hebben alle corporaties hun woningzoekenden geïnformeerd over de overstap naar Thuiskompas. Via mails, brieven en in sommige gevallen ook telefonisch zijn ze erop gewezen dat het belangrijk is dat ze hun inschrijving activeren. Dinsdag 28 april is een moment waar we al een tijd naar toewerken. Dat kan ook onze woningzoekenden niet ontgaan zijn.”

Gratis inschrijven
Mensen die nog niet staan ingeschreven maar wel in aanmerking willen komen voor een huurhuis, kunnen zich op www.thuiskompas.nl gratis inschrijven als woningzoekende. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals hun inkomen en gezinssamenstelling, kunnen zij direct reageren op het beschikbare aanbod.

Heel eenvoudig
Het nieuwe platform voor het vinden van een huis werkt heel eenvoudig. Gebruikers worden er stap voor stap doorheen geleid. De huurdersorganisaties speelden hierin een belangrijke rol. Hans van Gellecom van Huurdersplatform SAM: “Alle huurdersorganisaties hebben de website uitgebreid getest en hun bevindingen doorgegeven. Wij kijken er toch net even anders naar en konden zo een hele waardevolle bijdrage leveren. Met deze bevindingen zijn de corporaties vervolgens aan de slag gegaan en dat heeft zeker voor verbeteringen gezorgd.”

Coronaproof
Om gebruikers te helpen staan er op www.thuiskompas.nl handleidingen in meerdere talen.

En zijn er handige video’s te vinden over hoe inschrijven, activeren en reageren op huizen werkt. Bert Moormann: “We hadden onze woningzoekenden die het lastig vinden om hun inschrijving te activeren het liefst echt persoonlijk geholpen. Daar hadden we mooie plannen voor liggen. Maar met de coronamaatregelen kan dit niet. Daarom zetten we nu volop in op telefonische ondersteuning. Woningzoekenden die moeite hebben met activeren kunnen bellen met de helpdesk. En ook bij de corporaties zitten medewerkers klaar om vragen te beantwoorden via de telefoon. Zodra het kan, zetten wij onze deuren weer open. Tot die tijd doen we het op deze manier.”

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. In totaal gaat het om een aanbod van 70.500 huizen in Drenthe en haar grensstreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.