Menu Sluiten

Thomas Geersing uit Assen start inzamelingsactie om komst hulphond mogelijk te maken

Hij kampt al meerdere jaren met psychische problemen. Thomas Geersing uit Assen is nog jong, maar heeft al veel meegemaakt. Een hulphond kan hem helpen, maar die wordt niet vergoed. Daarom is hij een inzamelingsactie gestart. 

© Eigen foto

Door Floor Visser

Tijdens de nacht wordt de 26-jarige Thomas meerdere keren wakker vanuit nachtmerries. Hij wordt daardoor vaak uitgeput wakker en begint zijn dag met een vaak slecht gevoel. Door een trauma vindt hij het lastig om zich open te stellen en contact te maken met anderen en ervaart hij vaak het gevoel van eenzaamheid. “Ik heb veel therapieën geprobeerd, maar het is lastig om die te volgen, omdat ik last heb van concentratieproblemen”, legt hij uit. 

Een hulphond kan Thomas helpen om bepaald gedrag te signaleren en zijn klachten te verminderen. “Een hulphond wordt getraind om op te merken wanneer ik een nachtmerrie heb, zodat hij mij wakker kan maken en tot rust kan brengen”, legt de Assenaar uit. “En een hond ruikt angst bij mensen, omdat dan een bepaalde geur vrijkomt.” Ook zorgt het dier voor plezier, beweging en regelmaat. Uiteindelijk is het doel dat Thomas door de vermindering van zijn klachten weer therapie te volgen. 

Dure training

Maar zo’n speciaal getrainde hond is duur: 13.000 euro. En op een vergoeding van de verzekering hoeft Thomas niet te rekenen. De helft van het bedrag heeft Thomas samen met zijn familie zelf bij elkaar kunnen sprokkelen. Voor de rest van het bedrag, 6.500 euro, is hij een crowdfunding gestart, om de komst van een hulphond mogelijk te maken. De teller staat inmiddels op bijna 4.700 euro. “Dat zoveel mensen zulke hoge bedragen doneren, is heel erg mooi om te zien”, vindt Thomas. 

Hij hoopt dat hij snel de rest van het bedrag binnenhaalt en een pup mag verwelkomen. En als het aan hem ligt, is dat een golden retriever. “Want die zijn toch wel heel erg lief”, vindt hij.