Menu Sluiten

Theatervoorstelling Woordkoorts

Op vrijdag- 1 en zaterdagavond 2 oktober om 20.00 uur zal Peter van de Peppel, van huis uit theoloog en predikant, de theatervoorstelling Woordkoorts geven in De Bron, Einthovenstraat 28 Assen.

Foto © Aangeleverde foto

De voorstelling is een cabareteske verwevenheid van gedichten, liederen en verhalen rond menselijke ervaringen en levensvragen.

Peter heeft de afgelopen jaren veel en vaak poëzie (voor)gelezen en behandeld. Hij deed dat bijv. tijdens de jaarlijkse gedichtendag.

Over singer-songwriters/-bands als Bob Dylan, U2 en Daniel Lohues en hun werk gaf Peter drukbezochte presentaties, met geluidsopnamen en filmbeelden. Datzelfde deed hij o.m. rondom de song Hallelujah van Leonard Cohen.

Woordkoorts is een aandoening uit Peters jeugd. Toen al raakte hij gefascineerd door taal, die het bekende onder woorden tracht te brengen, maar ook wat daarbovenuit stijgt.

In de voorstelling doet Peter verslag van zijn aandoening en waarschuwt hij dat die besmettelijk kan zijn én geen vaccin er tegen helpt.

Medewerking wordt verleend door de band Lookin’ for Faith, singer-songwriter Nathan Green en pianiste Julia Zaytseva. Regisseur is theatermaker Kees van der Zwaard.

Productie en organisatie: Projectgroep Bijzondere Evenementen De Drieklank.

Opgave vooraf is nodig via www.pkn-assen.nl. Bij binnenkomst moet een coronatoegangsbewijs worden getoond.

Toegang gratis. Vrije bijdrage bij de uitgang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.