Menu Sluiten

Theatervoorstelling bij Interzorg Anholt: een gesprek tussen jong en oud

Veel mensen voelen zich eenzaam. Oudere mensen, maar ook jongeren. Toch heeft bijna niemand het erover. Uit schaamte? Theatervoorstelling ‘Niemand is hier eenzaam’ van Jonge Harten en De PeerGrouP, heeft als doel het gesprek hierover op gang te brengen.

Van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 maart is deze voorstelling bij Interzorg Anholt te bekijken. Vanaf een tribune, met een koptelefoon op! Want de voorstelling vindt plaats in het restaurant, tussen het ‘gewone’ en dagelijkse leven. En tien cliënten van Interzorg Anholt spelen een rol!

Foto (c) Aangeleverde foto

Zorgmanager Interzorg Anholt, Jovancka Homan is enthousiast: “Bij Interzorg zijn wij ons ervan bewust dat we allemaal mensen zijn met een verhaal. Daar oog voor te hebben, is een belangrijke basis voor de manier waarop wij denken en doen. Wij willen cliënten ondersteunen hun eigen leven voort te zetten, en daarom gaan wij regelmatig in gesprek met hen, hun naasten en met elkaar. Het theaterstuk speelt zich af tussen ons dagelijkse leven en zie ik daarom als een prachtige kans om het gesprek over eenzaamheid te faciliteren.”

Gesprek tussen jong en oud

Vier van de vijf voorstellingen zijn speciaal voor cliënten van Interzorg Anholt, eventueel samen met hun naaste, een medewerker of vrijwilliger, en studenten van Noorderpoort. Elke jongere wordt gekoppeld aan een oudere, zodat zij gezamenlijk de voorstelling bekijken en na afloop het gesprek erover kunnen voeren. De studenten van Noorderpoort worden hierbij ondersteund door De PeerGrouP en hun opleiding. De voorstelling gaat over Raf, die 17 jaar was toen hij overleed. Zijn grote liefde en zijn vrienden liet hij achter. Terwijl zij steeds ouder worden en in een zorgcentrum gaan wonen, blijft hij voor eeuwig jong. Hij hoort hen wel, maar zij hem niet.

Tickets

Ook het theaterpubliek uit Assen en omgeving krijgt de kans om deze bijzondere voorstelling te bezoeken. Jovancka Homan: “Omdat deze voorstelling op zo’n bijzondere manier ook een inkijkje geeft in het leven bij Interzorg Anholt, nodigen wij iedereen van harte uit om op dinsdagavond 10 maart bij ons te komen kijken.” De voorstelling start om 19.00 uur en een ticket kost €19,50. De tickets zijn te koop via www.peergroup.nl.

Vrienden van Interzorg

De voorstelling bij Interzorg Anholt wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vrienden van Interzorg. Stichting Vrienden van Interzorg realiseert mooie dingen die vanuit het zorgbudget niet kunnen worden bekostigd. Het gaat om die extra’s die passen bij wat Interzorg voor ogen heeft: mensen ondersteunen hun eigen leven voort te zetten.

De voorstelling

‘Niemand is hier eenzaam’ is een coproductie van Jonge Harten en De PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland. De voorstelling gaat in februari en maart op tournee door Noord-Nederland.

Tijdens de voorstelling krijgt het publiek een koptelefoon op. Via de koptelefoon horen zij de acteurs en de muziek. Zo kan het dagelijkse leven op de locatie gewoon doorgaan en geeft dat juist een extra dimensie aan het verhaal.

Interzorg, dicht bij jezelf

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan middenin de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen. Net als cliënten en hun naasten, kunnen ook wijkbewoners gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die op de locatie geboden worden, zoals het sfeervolle restaurant en de vele activiteiten. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.