Theaterproject ADAK zoekt sporters uit regio

De driedelige theatervoorstelling ‘Aan de andere kant’ (ADAK) gaat de komende tijd op zoek naar deelnemers voor een nieuw onderdeel van de voorstelling: een choreografie met elementen uit voetbal en Molukse krijgsdans. De voorstelling, over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland, is een productie van Stichting Gedeelde Verhalen, winnaar van de Drentse Anjerprijs 2019.

Foto © Aangeleverde foto

Buitenspel
In het theaterdrieluik ‘Aan de andere kant’ zitten zowel Molukse als Nederlandse verhalen verweven. Het eerst deel ging in het najaar van 2018 in première en kreeg uitverkochte zalen in zowel Noord-Nederland als de Randstad. In september 2019 volgt Deel 2: Buitenspel dat zich afspeelt in de jaren ’70. De locatie is bijzonder: verschillende voetbalvelden in Noord-Nederland. Naast professionele acteurs en amateurspelers is er in de voorstelling plaats voor een sterke, sportieve en sierlijke groep die een choreografie uitvoert die elementen van voetbal en een Molukse krijgsdans samenvoegt. Door sporters uit de regio Noord-Nederland bij het project te betrekken, hoopt ADAK steeds meer mensen aan te moedigen in gesprek te gaan over de gedeelde geschiedenis.

Voetballers, dansers en vechtsporters
De bedoeling is dat voetballers, dansers en mensen die een vechtsport beoefenen door danser en choreograaf Milan Schudel (Teddy’s Last Ride) samengebracht worden tot een hechte groep die gaat deelnemen aan de voorstellingen in september. Na de audities, op 23 en 24 april in Groningen, volgen wekelijks repetities op dinsdagavond tot de zomerstop in juli. Vanaf eind augustus komen alle onderdelen van de theaterproductie samen en in september volgen de optredens in Groningen, Appingedam, Assen en Hoogeveen. Meer informatie is te vinden op de website van ADAK: www.adak-theater.nl.

Drentse Anjerprijs
De verbindende aanpak van ADAK theater leverde Stichting Gedeelde Verhalen afgelopen maandag de Drentse Anjerprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds op. De jury prees het genuanceerde verhaal en de maatschappelijke betekenis van het theaterproject, naast de kunstzinnige betekenis. Deze waarden blijft ADAK hooghouden in zowel de aankomende voorstelling als in het derde, afsluitende deel dat in 2020 zal plaatshebben.

Volg ADAK op:

www.adak-theater.nl | facebook.com/aandeanderekant | instagram.com/eentijdelijkverblijf

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.