Tentoonstelling Verzameling Drenthe bij Stichting Kunst & Cultuur

Bij Stichting Kunst & Cultuur in Assen is tot 1 juli de tentoonstelling “Verzameling Drenthe” te zien. Het is de laatste tentoonstelling die Peter Hiemstra, adviseur beeldend, voor K&C heeft samengesteld.

Peter laat in de expositie het werk van 45 Drentse kunstenaars zien met wie hij de afgelopen jaren in verschillende projecten heeft samengewerkt.

Foto © Sijtze Veldema

Eerbetoon en dank
De tentoonstelling is een dankbetuiging aan alle professionele kunstenaars die de afgelopen jaren bijzonder werk hebben gemaakt voor de kunsteducatieve projecten die K&C voor leerlingen op de basisscholen ontwikkelde. Ook is het een dank aan die kunstenaars die hun kennis en kunde hebben gedeeld in de talentontwikkelingsprojecten als ‘Identitijd’ en ‘Het Portret van Drenthe’.

In de tentoonstelling is ook een aantal winnaars van deze talentontwikkelingstrajecten te vinden. Met hun deelname wil Peter alle amateur- en professionele kunstenaars bedanken voor het vertrouwen in zijn projecten.

K&C gaat door met de talentontwikkelingsprojecten. De organisatie vindt dat dergelijke trajecten belangrijk zijn voor de ontwikkeling van beeldende kunstenaars in een provincie waar geen kunstvakopleidingen zijn.

De tentoonstelling Verzameling Drenthe is tijdens kantooruren te bezichtigen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.