Tentoonstelling ‘Saison’ van David Schnell binnenkort te zien in het Drents museum

In de vernieuwde Abdijkerk van het Drents museum is de tentoonstelling Saison van David Schnell te zien van 19 januari tot en met 3 mei.

Eerder presenteerde het Drents museum werk van kunstenaars als Rosa Loy, Aris Kalaisis en Laura Eckert, die net als David Schnell tot de derde generatie Leipziger Schule schilders behoren. Schnell is een van Duitslands belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Te zien zijn dertien grote, monumentale schilderijen die opvallen door de kleurrijke werken en bijzondere perspectieven. Dit is op de grens van werkelijkheid en abstractie.

Foto (c) Ingrid Slomp

David Schnell (1971) woont en werkt in Leipzig waar hij studeerde aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst. Zijn schilderijen zijn monumentaal en gefragmenteerd en vertonen oneindige dieptes en heldere kleuren. Je wordt als het ware in het schilderij gezogen. Ook besteedt hij veel aandacht aan resten van landschappen en interieurs. Zijn schilderijen vertonen, anders dan bij veel kunstenaars uit Leipzig, nauwelijks menselijke figuren. Hierbij werkt hij bijvoorbeeld alleen met verdwijnpunten, net alsof er een persoon tegenover je staat of ze stellen het perspectief van de kijker voor.

In het museum de Fundatie in Zwolle lis vanaf 18 januari een groot overzicht zien van vier schilders uit Leipzig: Martin Kobe (1977), Mirjam Völker (1977), Robert Seidel (1983) en Titus Schade (1984). Deze tentoonstelling CRUX is te zien van 18 januari tot en met 5 mei. Voor meer informatie: museumdefundatie.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.