Menu Sluiten

Telefoon staat roodgloeiend bij woningcorporatie Actium in Assen met mensen die de huur niet meer kunnen betalen

Veel mensen wachten gespannen af voor morgen. Ook Assenaren vragen zich af hoe de compensatieregelingen eruit zien, die het kabinet morgen bekendmaakt tijdens Prinsjesdag.

© Unsplash

Een van de organisaties die benieuwd is naar wat er morgen verteld gaat worden, is woningcorporatie Actium in Assen. De organisatie wordt platgebeld met vragen van huurders over de stijgende energieprijzen. “Huurders bellen ons te pas en te onpas over de hoge huur- en energiekosten. Ze maken zich zorgen”, vertelt Rob Hoogeveen, manager vastgoed bij Woningcorporatie Actium, aan RTV Drenthe. “Het is een enorm probleem voor onze huurders om dat allemaal op te brengen. Veel huurders zetten de kachel niet meer aan. Die doen het minimale om het warm te houden en zitten binnen met hun jas aan.”

Roodgloeiend
Hoewel Actium niets aan die energiekosten kan doen, staat de telefoon roodgloeiend met bewoners die aangeven de huur niet langer te kunnen betalen. “Ze vragen dan of Actium iets kan doen. En het zijn zelfs mensen die nog nooit een huurschuld hebben gehad”, vertelt Hoogeveen.  

De woningcorporatie verhuurt onder meer oudere en grote huizen, die veel energie verbruiken. Goede isolatie en het plaatsen van zonnepanelen kunnen de energiekosten drukken. “Maar dit is niet voldoende. We kunnen niet sneller. Nog meer isoleren of minder afhankelijk zijn van aardgas heeft tijd nodig. Daar vergt technische ingrepen, waar handjes voor nodig zijn. En die handjes zijn het probleem.”

Ook Hoogeveen kijkt gespannen naar morgen. “Ik hoop dat de rijksoverheid hier iets aan kan doen. Zoals het ondersteunen van de mensen die het slecht hebben. Maar we moeten ieder mens afzonderlijk bekijken om te bepalen wat we voor ze kunnen doen. Sommige mensen hebben geld nodig, soms zijn mensen geholpen met een betere afstelling van de installatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.