Menu Sluiten

Tekenaars in Drenthe

Zes Drentse tekenaars tonen op dit moment meer dan 60 werken in het gebouw van Stichting Kunst & Cultuur in Assen. De bijeengebrachte schetsen, tekeningen en nooit eerder tentoongesteld werk geven de dromen, herinneringen en eigenzinnige kijk van de Drentse kunstenaars op de wereld om hen heen weer. In verschillende technieken, materialen en formaten brengen de kunstenaars figuratief en soms realistisch werk. De tentoonstelling is van woensdag tot en met vrijdag tijdens kantooruren te bezichtigen aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen.

Foto © Aangeleverde foto

De tekeningen van Edith Cammenga lijken een zoektocht naar vluchtige verbeelding, tekeningen die ruimte scheppen voor nieuwe verhalen, mythes, beelden en ideeën. In de werken van Bert Hemsteede spelen mens en dier, met name vogels, de hoofdrol. De tekeningen zijn figuratief en verhalend. Judith Schmidt toont in het kantorencomplex in Assen kleine werken, waarin ze met balpen en een primer op oude landkaarten werkt. Door op het oude kaartmateriaal te tekenen, geeft ze de tekening een eigen context: hier zou zomaar een kleine gebeurtenis kunnen hebben afgespeeld.

Joop Striker toont met zijn Lost Tables de verhouding van de mens tot de tafel. Als gedachte, vorm of gegeven. Zo ontstaan poëtische werken met een filosofische inslag. De secuur getekende potlood- en grafiektekeningen van Monique Temmen zijn zowel in groot als klein formaat dromerig en fascinerend. Temmen visualiseert emoties en dromen, grenzeloos en soms beangstigend. De tekeningen van Tienke Zijlstra ontstaan met grote sponzen, lappen, inkt en verf. Met grove bewegingen ontstaan er vormen die ze later met verfijnder materiaal en techniek weer bewerkt.

Een bijzondere tentoonstelling die tot 21 januari te zien is met uitzondering van de schoolvakanties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.