Menu Sluiten

Team Streuer rijdt sterke thuiswedstrijd tijdens IDM Assen

Streuer en De Haas hebben hun eerste IDM/ ONK evenement van het jaar kunnen afsluiten met in beide races een podiumplaats op hun thuiscircuit in Assen. Zowel op de zaterdag als op de zondag hebben zij een tweede plaats kunnen bemachtigen en doen daarmee goede zaken voor het Duits en Nederlands kampioenschap.

Foto’s: Fw-Fotografie & Design

Het weekend begon niet helemaal vlekkeloos. De motor werd als te licht gewogen waardoor het team hard aan de slag moest om gewicht bij te voegen. Met een veel zwaardere motor dan gewend waren Streuer en De Haas net op tijd voor de eerste kwalificatie. Maar al na de eerste bocht bleek dat het team te kampen had met technische problemen. Na een korte check in de pitstraat ging het team de baan op, maar helaas moesten zij gelijk naar de pitstraat terug keren. Nadat de data engineer vanuit Engeland de mapping heeft aangepast kon het team de baan op met nog maar zeven minuten te gaan. Ondanks de stress en korte tijd wist het team toch nog een derde tijd neer te zetten.

In de tweede kwalificatie verbeterden Streuer en De Haas hun rondetijd van de eerste kwalificatie. Maar het bleek lastig voor Streuer om zich helemaal aan te passen aan de zwaardere motor. Het rempunt moest bijvoorbeeld verlegd worden en dat is iets wat niet gelijk in het systeem zit. Ook deze training sloot het team af met een derde tijd, hiermee stond het team aan de binnenkant van de baan wat goede mogelijkheden gaf tot een sterke eerste bocht in de race.

Vanaf het begin van de race hadden Streuer en De Haas te kampen met problemen met de versnellingsbak. De start was dan ook niet goed en het team moest zich terugvechten vanaf een vijfde plaats. Het duurde even voordat ze Roscher voorbij waren die met een 1000cc reed. Maar daarna kon de achtervolging in worden gezet op Schlosser en Reeves. Streuer wist het gat naar hun dicht te rijden, maar op dat moment was de versnellingsbak echt kapot. Het team moest Schlosser laten gaan en Reeves moest de motor aan de kant zetten vanwege technische problemen. Het was lastig rijden met een kapotte versnellingsbak en de rondetijden werden dan ook wat langzamer. Maar Streuer en De Haas wisten hun plaats vast te houden en kwamen als tweede over de finish.

Zondag was een lange dag voor Team Streuer en de rest van het Bonovo Action team. Na meerdere kleine ongelukken andere klasses was de race pas om half 6. Nadat teamgenoot Reeves een drive through penalty kreeg werd de race gereden tussen Team Streuer en de Zwitserse concurrent Schlosser. Er werd lang gestreden om de koppositie. Streuer en De Haas konden Schlosser gemakkelijk volgen en lagen zelfs meerdere keren op kop. Maar na een onsportieve inhaalactie waarbij Schlosser met drie wielen over de track limits reed en zijn plaats niet terug gaf, wist de concurrentie los te komen van het team. Streuer en De Haas moesten daarom genoegen nemen met de tweede plaats.

Bennie: “Het IDM/ ONK weekend sluiten we af met twee tweede plaatsen. We hadden een paar kleine problemen maar konden toch laten zien wat we in huis hebben. Een betere start van het seizoen hadden we ons niet kunnen wensen en er is een mooie basis gelegd voor het WK seizoen.”

De openingswedstrijd van het WK seizoen wordt over ruim twee weken op 5 en 6 september verreden op het circuit Grobnik in Kroatië. Het weekend daarna volgt gelijk het tweede weekend voor het IDM/ ONK op het Duitse circuit Lausitzring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.