Menu Sluiten

Taxateur Arie Molendijk komt spullen taxeren in Assen

Mensen die vermoeden een zeldzaam boek, handschrift. ansichtkaart of oude brief te hebben kunnen deze op vrijdag 13 augustus laten taxeren door Arie Molendijk in restaurant Dapper bij Hotel de Bonte Wever in Assen.

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

Molendijk taxeert daar tussen 13:30 en 16:00 uur. De bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen.

Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

Kosten

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn welkom en worden ontvangen in het restaurant van het hotel, Stadsbroek 17 in Assen op vrijdag 13 augustus van 13:30 tot 16:00 uur. Je kunt zonder afspraak langskomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.