Menu Sluiten

Support jong talent van   Kunstbende Drenthe via livestream 

Voorronde op 25 en 26 september in Podium Zuidhaege, Assen

Na een periode vol online activiteiten in KLUB Kunstbende en coronaproof optredens met concerten aan huis staan alle talentvolle artiesten klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury. Op 25 en 26 september wordt in Drenthe de voorronde gehouden in Podium Zuidhaege via livestream en met beperkt publiek.

De beste acts stromen door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 7 en 8 november 2020. De livestream van Drenthe is op 26 september te volgen op
kunstbende.nl/drenthe-live.   

Foto (c) Aangeleverde foto

Programma  
Tijdens de voorronde treden jonge makers van 13 t/m 18 jaar uit alle hoeken en gaten van Drenthe in verschillende kunstcategorieën op. Verwacht acts met allerlei thema’s en in de meest uiteenlopende genres, van strakke hiphopdans en interessante expo-werken tot wervelende fashioncollecties en spetterende spoken word. Een jury vol professionals is op veilige afstand aanwezig om de makers te beoordelen. Check alle deelnemers en juryleden in het blokkenschema op kunstbende.nl/drenthe-live. De livestream voor de DJ’s is op 25 september van 19.30 tot 22.00 uur. Op zaterdag 26 september zijn de andere categorieën van ongeveer 10:30 tot 18:00 te zien. Via een chatbox op deze pagina kan men de hele middag vragen stellen en alle deelnemers supporten. De expo-deelnemers zijn te vinden in het Drents Museum op 26 september.
  
Feestje op de livestream   
Om de livestream feestelijk in te kleden werkt Kunstbende dit jaar samen met vier enthousiaste jonge reporters van Kunstbende: Luuk van Leeuwen (winnaar eerste prijs Film 2018 en Kunstbende-ambassadeur), Sam Zegelink (winnaar tweede prijs Fashion 2018 en Kunstbende-ambassadeur), Angelo Anches (deelnemer Muziek 2019) en Lieke Hammink (deelnemer Film 2018, deelnemer Influencer 2019 en Kunstbende-ambassadeur). Zij nemen de kijker aan de hand mee langs optredens, Krash Kourses (snelcursussen) en throwback-video‘s van dertig jaar Kunstbende. Check hun video ‘Welkom op de livestream’ hier.  
  
Samen gaan we door  
Afgelopen maanden heeft Kunstbende diverse activiteiten georganiseerd voor jong talent, waaronder KLUB TV op Instagram, maar ook verschillende live-optredens op een mobiele LandRover voor bejaardentehuizen. Marjolein Rietveld, directeur Kunstbende:  
 
‘Corona laat jonge makers duidelijk geen roet in het eten gooien, we zien dat ze online extra vindingrijk en actief zijn geworden in het uiten van hun creativiteit. Ze zoeken elkaar online meer dan ooit op, dat hebben we de afgelopen tijd echt gemerkt. Als Kunstbende zijn we verantwoordelijk om jonge makers verder op weg te helpen, ook in deze lastige tijd. We voelen ons zeer gemotiveerd om samen met onze partners de jonge makers een podium te bieden. Iets waar veel jongeren al meer dan een half jaar op hebben moeten wachten. Elk podium biedt de jonge makers de beste omstandigheden binnen de maatregelen; ze kunnen gewoon optreden, op een professioneel podium, met beperkt publiek en via livestream.’   
  
Kunstbende  
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 7 en 8 november 2020 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.  
  
Kunstbende Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, de gemeenten Assen, Coevorden en Noordenveld, VSB en het Prins Bernard Cultuurfonds. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.