Menu Sluiten

Sudosa-Desto uit Assen verkozen tot volleybalvereniging van het jaar

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) heeft Sudosa-Desto uitgeroepen tot volleybalvereniging van het jaar. Hierbij versloeg de Assense volleybalvereniging 52 andere inzendingen.

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

Niet alleen de sportieve prestaties maar ook het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid werd meegewogen in de beoordeling. “Sudosa-Desto wist in coronatijd heel snel te schakelen om voor alle leden aanbod te blijven verzorgen en de verbinding te behouden. On- en offline, in de zaal, op het gras, in het zand, op de atletiekbaan, regen, sneeuw of zon. Er werd continu samen gesport”, schrijft de volleybalbond.

Stages en tulpen

Sudosa-Desto heeft in de coronatijd veel nieuwe activiteiten opgezet. Om dit voor elkaar te krijgen zijn ze nieuwe samenwerkingen en verbindingen aangegaan met verschillende partners. Zo hielp de volleybalvereniging de studenten van de opleiding Sport en Bewegen. Veel stages werden tijdens corona stopgezet. De studenten konden hun stage bij Sudosa-Desto afmaken.

Ook heeft Sudosa-Desto zich ingezet voor de maatschappij. Zo werd in samenwerking met een sponsor tulpen uitgedeeld bij ouderen in verzorgingshuizen.

Sudosa-Desto draagt het komende jaar de titel ‘Volleybalclub van het jaar 2021’. Ook hebben zij een promotievideo gewonnen, krijgen ze een dag de beschikking over een volleybalbus gevuld met spellen en krijgen ze een cheque van 300 euro.