Menu Sluiten

Succesvolle pilot Stichting Kop van Drenthe krijgt vervolg.

Op 9 maart 2020 ging de stichting Kop van Drenthe van start in de nieuwe vorm; een samenwerking tussen de gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo en de toeristische ondernemers uit die regio.

De samenwerking werd gestart tijdens de netwerkbijeenkomst met honderd aanwezigen het officiële startschot gegeven voor de nieuwe samenwerking. Vanaf dat moment is gewerkt aan de regionale toeristische promotie aan de hand van een merkactivatieplan in samenwerking met Marketing Drenthe. Dit plan is ontwikkeld samen met diverse stakeholders uit het gebied.

Foto © Aangeleverde foto

Sinds maart jl. is door de corona pandemie de wereld compleet veranderd. Als stichting Kop van Drenthe is er hard gewerkt om uitvoer te geven aan het merkactivatieplan. Zo zijn er onder andere een regiofilm, een toeristische regiogids, een gratis buitenspeelkaart, een vernieuwde uitgave van de Onlandenkaart en diverse bijdrages aan uitgaven van Marketing Drenthe geleverd. Ook is er (ondanks corona/ deel online) veel contact geweest met ondernemers in de regio om kennis te maken en om kennis te delen. Er zijn diverse projecten gezamenlijk met ondernemers opgepakt en uiteraard willen we dit graag in de toekomst gaan uitbreiden, hiervoor hebben we al diverse, leuke en nieuwe plannen.

Reden genoeg voor de gemeenten Assen, Tynaarlo en Noordenveld om in te stemmen de pilot te gaan verlengen met vier jaar tot 1 januari 2025. Eén uitvoeringsorganisatie is voor de drie gemeenten van waarde gebleken tijdens de pilot in 2020. Het bestuur van stichting Kop van Drenthe was zeer verheugd te horen dat er een sterke basis is gelegd om te kunnen werken aan mooie en uitdagende plannen voor 2021 en verder. In de komende periode gaan we nog meer ontwikkelen om de toerist én inwoner het gebied de Kop van Drenthe nog beter te laten beleven en ervaren. We leven in één van de mooiste regio’s van Nederland met zeer unieke verhalen.

Voor meer informatie over de Stichting Kop van Drenthe kunt u kijken op www.kopvandrenthe.nl of een mail sturen naar info@kopvandrenthe.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.