Menu Sluiten

Studenten geven medewerkers ArendState een paar dagen vrij

Studenten verpleegkunde nemen drie dagen lang de zorg over in woonzorgcentrum ArendState in Assen. Op deze manier kunnen medewerkers verlof nemen om op adem te komen na maandenlange drukte.

Foto © ArendState

De druk op de zorg is hoog en dat merken ze ook bij woonzorgcentrum ArendState. “Er ligt een enorm hectische tijd achter ons. Na een corona-uitbraak met veel besmette collega’s en cliënten en na de boostervaccinatie zijn medewerkers moe. De rek is er echt uit”, vertelt John Post, regiomanager van Accolade Zorg. “Juist nu, met het zicht op de omikron-variant, hebben de medewerkers rust nodig.”

Liefdevol zorgen

Daarom nemen vierdejaarsstudenten verpleegkunde van het Hoornbeeck college in Kampen in de week voor kerst drie dagen de zorg over in het woonzorgcentrum. Post: “De inzet van de studenten is goed voor de medewerkers, maar ook een geweldige leerervaring voor de studenten.” Accolade, waar woonzorgcentrum ArendState onderdeel van is, geeft supervisie en ondersteuning aan de studenten.

De studenten zitten in het laatste jaar van de opleiding tot verpleegkundige. De studenten hebben er zin in: “We zorgen drie dagen liefdevol, zodat de zorg even wat minder te zorgen hoeft en heeft”, laten de studenten weten.

Extra studenten ingezet

Ook de cliënten van ArendState zijn enthousiast over het plan. “Uitrustverlof dankzij studenten. We vinden het een prachtige oplossing die goed aansluit bij ArendState”, zegt Douwe Boersma namens de cliëntenraad.
 
Naast het woonzorgcentrum heeft ArendState ook een verpleeghuis en thuiszorg. Hier is structuur, herkenning en regelmaat erg belangrijk. Voor deze twee onderdelen kunnen ze daarom niet het hele team verlof geven, maar ondersteunen ze de medewerkers met extra studenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.